Sami Heikkilä voitti poikien liikkuvan maalin kisan Swedish Cupissa, Tomi-Pekka Heikkilä pronssille miesten kilpailussa
6.1.2011 klo 12:00

Sami Heikkilä (kuva Saksan MM-kisoista elokuussa). Kuva: Lassi Palo

Sami Heikkilä voitti poikien liikkuvan maalin kilpailun Swedish Cupissa Ruotsin Sävsjössä. Ilmakiväärin normaalijuoksujen kultamitaliottelussa hän voitti pikkuveljensä Mikan 6-3. Miesten kilpailussa veljessarjan vanhin eli Tomi-Pekka voitti pronssia.

Kansainvälinen kolmipäiväinen ilma-aseiden Swedish Cup alkoi tänään Ruotsin Sävsjössä. Poikien ilmakiväärin normaalijuoksuissa suomalaiset ottivat kolme ensimmäistä sijaa, kun Heikkilän veljesten jälkeen pronssia voitti Jani Suoranta.

Kangasalan Kymppi 64:n Sami Heikkilä ampui 60 laukauksen peruskilpailussa tuloksen 570 (295+275).

˗ Ammuin tänään omaa ennätystäni sivuavan tuloksen eli olen todella tyytyväinen, hän sanoi.

˗ Hitaat oli tosi hyvää tekemistä. Ajatus pysyi hyvin kasassa ja kaikki tuntui menevän. Nopeat eivät olleet yhtä hyvää ammuntaa. Mutta: kisasta jäi oikein hyvä fiilis, Heikkilä kertoi tyytyväisenä.

Mika Heikkilä ja Suoranta edustavat myös Kymppi 64:ää.

Samin ja Mikan isoveli Tomi-Pekka Heikkilä voitti miesten sarjassa pronssia. Hän voitti pronssimitaliottelussa ruotsalaisen Mattias Bergmanin 6-4. Peruskilpailussa Heikkilän tulos oli toiseksi paras eli 566 (287+279).

Seitsemännen kerran järjestettävä Swedish Cup päättyy ensi lauantaina eli tammikuun 8. päivänä. Kilpailussa on mukana yhteensä 533 ampujaa kuudesta maasta eli isäntämaa Ruotsin lisäksi Tanskasta, Virosta, Kreikasta, Suomesta ja Norjasta. Ensimmäiseen eli vuonna 2005 järjestettyyn Swedish Cupiin osallistui 333 ampujaa.