Sami Heikkilälle toinen voitto Swedish Cupin poikien liikkuvan maalin kilpailussa
7.1.2011 klo 12:00

Sami Heikkilä otti toisen voiton Swedish Cupin poikien liikkuvan maalin kilpailussa.

Sami Heikkilä otti toisen voittonsa poikien liikkuvan maalin kilpailussa Swedish Cupissa. Ilmakiväärin normaalijuoksujen kultamitaliottelussa hän voitti torstain tapaan pikkuveljensä Mikan, nyt 6-2.

Ruotsin Sävsjössä järjestettävä kansainvälinen kolmipäiväinen ilma-aseiden Swedish Cup alkoi eilen. Poikien ilmakiväärin normaalijuoksuissa suomalaiset ottivat taas kolme ensimmäistä sijaa, kun Heikkilän veljesten jälkeen pronssia voitti Jani Suoranta.

Kangasalan Kymppi 64:n Sami Heikkilä ampui 60 laukauksen peruskilpailussa tuloksen 559 (285+274). Loppiaisena hän sivusi ennätystään 570, johon hän oli tietysti erittäin tyytyväinen.

˗ Tänään oli vähän enemmän puristusta kuin eilen, vähän ylimääräistä puristusta. Siksi tulos oli vähän alakanttiin, seitsemäntoistavuotias ampuja kertoi.

˗ Mitaliottelussa tuli kymppejä mukavasti eli ei huono eikä hyvä kisa, Heikkilä jatkoi.

Jani Suoranta voitti pronssimitaliottelussa ruotsalaisen Mattias Björkin 6-5. Mika Heikkilä ja Suoranta edustavat myös Kymppi 64:ää.

Miesten sarjassa Samin ja Mikan isoveli Tomi-Pekka Heikkilä otti eilisen tapaan pronssia voittamalla pronssimitaliottelussa Paavo Myllymäen 6-4.

Seitsemännen kerran järjestettävä Swedish Cup päättyy huomenna lauantaina eli tammikuun 8. päivänä. Kilpailussa on mukana yhteensä 533 ampujaa kuudesta maasta eli isäntämaa Ruotsin lisäksi Tanskasta, Virosta, Kreikasta, Suomesta ja Norjasta. Ensimmäiseen eli vuonna 2005 järjestettyyn Swedish Cupiin osallistui 333 ampujaa.