Sami Heikkilälle kolmas voitto Swedish Cupin poikien liikkuvan maalin kilpailussa
8.1.2011 klo 12:00

Sami Heikkilä päätti Ruotsin Sävsjössä järjestetyn kansainvälisen kolmipäiväisen ilma-aseiden Swedish Cupin voittoon, joka oli hänen kolmas perättäinen poikien liikkuvan maalin kilpailuissa.

Sami Heikkilä voitti kaikki kolme poikien liikkuvan maalin kilpailua eli loppiaisena, eilen perjantaina ja tänään kisojen päätöspäivänä. Poikien ilmakiväärin normaalijuoksuissa suomalaiset ottivat lauantaina kaksi ensimmäistä sijaa. Ilmakiväärin normaalijuoksujen kultamitaliottelussa hän voitti Jani Suorannan 6-0. Kahdessa edellisessä kultamitaliottelussa hän voitti pikkuveljensä Mikan.

Edellisissä kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Ruotsin Mattias Björk paransi sijoitustaan ja voitti pronssimitaliottelussa Mika Heikkilän 6-2.

Kangasalan Kymppi 64:n Sami Heikkilä ampui 60 laukauksen peruskilpailussa tuloksen 567 (288+279). Loppiaisena hän sivusi ennätystään 570.

˗ Tänään kulki taas tosi hyvin. Nopeilla sössin huipputuloksen, mutta muuten oli oikein hyvää tekemistä koko päivän ajan. ”Medalmatsit” kulkivat hyvin, ja voitto tuli kotiin. Kaksi tosi hyvää kisaa takana ja yksi hyvä, seitsemäntoistavuotias ampuja kertoi tyytyväisenä.

˗ Tästä on hyvä jatkaa torstaina alkaviin Tshekin kisoihin, Heikkilä jatkoi.

Mika Heikkilä ja Suoranta edustavat myös Kymppi 64:ää.

Miesten sarjassa Samin ja Mikan isoveli Tomi-Pekka Heikkilä otti torstaina ja perjantaina pronssia, mutta lauantaina hän hävisi pronssimitaliottelun isäntämaan Niklas Bergströmille 5-6. Bergström oli miesten kisan ykkönen torstaina ja perjantaina.

Seitsemännen kerran järjestettävä Swedish Cup päättyi lauantaina. Kilpailussa oli mukana yhteensä 533 ampujaa kuudesta maasta eli isäntämaa Ruotsin lisäksi Tanskasta, Virosta, Kreikasta, Suomesta ja Norjasta. Ensimmäiseen eli vuonna 2005 järjestettyyn Swedish Cupiin osallistui 333 ampujaa.