Harjoittelumahdollisuudet Mikkelissä paranevat
5.4.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mikkelin Ampujien Ampuma-areenan toinen vaihe tuottaa mahdollisuudet harjoitella ruutiasein sisätiloissa.

Mikkelin Ampujat ovat saaneet valmiiksi Ampuma-areenan toisen vaiheet työt ja poliisiviranomainen on antanut radalle käyttöluvan. Nyt seuran hienolla radalla on mahdollisuus harjoitella myös ruutiasein. Radalla on yhteensä kymmenen ampumapaikkaa. Sallitut aseet ovat kiväärillä kaliiperiin .22 ja pistoolilla jopa .357:an saakka.

Ennen ammuntojen aloittamista on kuitenkin edellytetty, että seura järjestää viranomaisen tarkastamille ammunnan johtajille erillisen turvallisuuskoulutuksen. Kyseinen koulutustilaisuus järjestettiin tiistaina 5.4.2011. Markku Herzt ohjasi kuulijoita isälliseen tapaansa, ja kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, kuinka turvalliset ampumatilaisuudet johdetaan.

MA:n ilma-aserata sijaitsee entisen Savon Prikaatin kuntotalon alakerrassa Karkialammella. Alakerran tiloissa on 40-paikkainen ilma-aserata, jossa on voinut aiemmin ampua ilmapistoolilla ja ilmakiväärillä. Radalla ovat myös tauluaukot kiväärin asentokilpailuja varten; makuu – polvi – pysty. Lisäksi käytössä on ilmaolympia ja liikkuvan maalin laitteisto sekä elektroniset Noptelin ja MegaLinkin harjoittelulaitteistot. Kuvia seuran radalta löytyy täältä.