Katariina Långström kuudes Shooting hopes – kisojen päätöspäivänä
26.6.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

FSF Kyrkslättin Katariina Långström oli naisten kiväärin 3×20 -kisassa kuudes Meeting of the shooting Hopes –nuorten kisassa Tsekissä.

Lånström ampui finaalipaikkansa omalla ennätyksellään 581 ja lähti loppuotteluun neljänneltä sijalta. Finaalissa nuori nainen ampui tuloksen 93,5 ja sijoittui kisan kuudenneksi. Kyseessä oli 17-vuotiaan Långströmin ensimmäinen kansainvälinen arvokisa, joten syytä tyytyväisyyteen oli roppakaupalla.

Mikkeliläisen Annika Sihvosen matka finaaliin jäi täpärääkin täpärämmästi shoot offiin. Sihvosen tulos 577 riitti uusinta-ammuntaan, mutta hän jäi yhdeksänneksi vain 0.1 pisteen tappiolla. Häviävän pieni tappio tietysti harmitti, mutta kiväärin valmentaja Marko Leppä suitsutti molempien naisten suoritusta.

– Katariinalta oli ihan mahtava tulos ja vaikka Annikan finaalista jääminen harmittaakin, pitää olla tyytyväinen suoritukseen ehdottomasti, Leppä iloitsi kotimatkan alkaessa sunnuntai-iltapäivällä Tsekissä.

Miesten kymmenen metrin kiväärissä Olli Hahl oli sunnuntaina 28 tuloksella 585.

– Myös Olli Hahl ampui upean tuloksen. Viikonlopun taso on vain ollut todella kova, Leppä muistuttaa.

Tsekin viikonlopun kisa on osoittanut, että suomalaisten nuorten taso kiväärissä on erittäin hyvä ja eteenpäin on menty harppauksin.  Henkilökohtaisia ennätyksiä tehtailtiin useampia. Marko Leppä iloitsee valmennettaviensa kehityksestä ja kehuu viikonloppua ”lähes täysin onnistuneeksi”.

– Kisoissa on parannettu omia ennätyksiä. Nyt kova treenaamisen alkaa näkyä ja tuottaa tulosta. Se on mahtava tunne. Viikonlopun olosuhteetkin ovat olleet todella hyvät, Leppä summasi viikonloppua.

Kisojen kaikki tulokset löydät täältä

 

Teksti: Nina Paloheimo