Skeet-ampujamme eivät yltäneet cupin finaaliin
15.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauri Leskinen ja Marko Kemppainen tekivät perjantaina Slovenian Mariborissa miesten skeetissä 119 osuman tulokset. Ne riittivät ammunnan maailman cupissa vasta sijaluvuille 33:s ja 34:s.

Lauri Leskinen aloitti torstaina upeasti kahdella täydellä sarjalla, mutta perjantain ensimmäinen sarja jäi 20 osumaan ja keravalainen oli jo silloin ulkona finaalista. Hän jatkoi kuitenkin 25:n ja 24:n sarjoin, ja sijoittui suomalaisista parhaiten sijaluvulle 33:s.

-Hiljaiseksi vetää. Tavoite oli toisenlainen. Eivät täydet alkusarjat tulokseeni vaikuttaneet. Perusideanani on ampua maailman terävimmän kärjen tasolla, ja silloin pitää tehdä täysiä sarjoja, jotta pysyy kisassa mukana, 27-vuotias kiinteistöhuoltomies painotti.

Marko Kemppaisen mahdollisuudet finaaliin menivät jo torstaina kahteen 23 osuman sarjaan. Ateenan olympiakisojen hopeamitalisti jatkoi kuitenkin ryhdikkäästi loppuun, ja teki perjantaina 25:n 24:n ja 24:n sarjat. 119 osumaa ei suomussalmelaista tyydyttänyt.

-Ei ole lapsille kerrottavaa. Ei mennyt ihan putkeen. Harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan, liikuntapaikkojen hoitaja selvitti. Hänellä on pitkä, menestyksekäs ura takanaan ja siksi mies ei epäonnistumisen anna nujertaa itseään. Juttutuokion loppupuolelle mahtui jo vähän leikkiäkin.

-Jos vaihtaisin kansalaisuutta, niin Mongoliassa voisi olla minulle käyttöä. Ruotsi olisi lähellä, mutta siellä on kovia ampujia.

-Edessä ovat EM-kisat, katsotaan miten siellä osun, Kemppainen tuumi.

Heikki Meriluoto jäi 116 kiekon tulokseen. Kuopiolaisenkin taidot ovat toista luokkaa, mutta säännölliseen onnistumiseen eivät riitä kenenkään rahkeet.

Päävalmentaja, virolainen Peeter Päkk odotti varmasti miehiltään kovempia tuloksia kuin mihin he ylsivät, mutta hän on realisti, joka ei selittele.

-Miehet tekivät sen minkä osasivat. Olemme positiivisella mielellä ja katsomme positiivisesti eteenpäin. Mariborin rata on vaikea ja nyt vielä olosuhteet muuttuivat. Torstaina oli aurinkoista  ja varjossa oli yli 30 asteen helle. Perjantaina oli pilvistä ja tuulista. Olosuhteista kertoo sekin, että nyt pääsi finaaliin 122 osuman tuloksella. Yleensä finaaliraja on 123, eivätkä kaikki sen ampuneet mahdu kuuden parhaan loppukilpailuun, Päkk selvitti.

Mariborin maailman cupista odotettiin maapaikkoja ensi kesän Lontoon olympiakisoihin, mutta niitä eivät suomalaiset onnistuneet saamaan. Uusi tilaisuus tulee EM-kisoissa, jotka järjestetään 1.-13.8. Serbian Belgradissa. Siellä kisaohjelmassa ovat haulikkolajien lisäksi kivääri- ja pistoolilajit.

Ampujamme ovat saavuttaneet toistaiseksi kolme olympiakisojen maapaikkaa. Ne ovat hankkineet Mira Suhonen (naisten ilmapistooli), olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap) ja Kai Jahnsson (miesten ilmapistooli).

Tuloksia, miesten skeet

1) Anders Golding DEN 149 lisälaukaukset 2 (124+25), 2) Georgios Achilleos CYP 149 lisälaukaus 1 (124+25), 3) Efthimios Mitas GRE 146 (123+23)… 33) Lauri Leskinen Suomi 119, 34) Marko Kemppainen Suomi 119… 63) Heikki Meriluoto Suomi 116.

Matti Erkkilä