Henri Häkkinen neljäs vakiokiväärissä
20.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen joutui taipumaan neljänneksi vakiokiväärin henkilökohtaisessa kilpailussa Slovenian Robert Markojalle. Häkkisen tulos oli lopulta 582, joka oli pisteen vähemman kuin slovenialaisella. Vielä polviasennon puolivälissa Häkkinen oli hitusen edellä ja kiinni pronssimitalissa, mutta toisen polvisarjan keskivaiheilla oli synkkä hetki.

Vakiokiväärikilpailun voitti Norjan Ole Bryhn, joka ampui sotilaiden maailmanennätystä sivuavan tuloksen 590 (200-195-195). Myös toinen sija meni Norjaan kun Hans-Kristian Wear täydensi vuonomaan menestystä ampumalla 586 (200-191-195). Pronssia otti Robert Markoja (SLO) tuloksella 583 (198-193-192).

Henri Häkkisen kilpailusarja oli makuulta 197, pystystä 192 ja polvelta 193. Näin hänen tuloksensa jäi viisi pistettä eilisestä joukkuekilpailutuloksestaan. Ensikertalainen Toni Matilainen paransi hienosti edellisen päivän tulosta ampumalla 576 (197-188-191). Matilainen kertoi ammunnan jälkeen, että päivan vire ei kuitenkaan ollut joukkuekilpailun veroinen, mutta tulos silti parani. Matilaisen sijoitus oli 13. Kari Pennanen ampui takuuvarmasti 571 (198-184-189) sijoittuen 22:ksi.

Häkkisen reiluksi tunnettua urheiluhenkeä kuvasti hienosti ele, jonka hän teki ennen polviasentonsa alkua. Kilpailun voittaja Bryhn oli juuri lopettanut ammuntansa uudella ME-tuloksella, joten Häkkinen onnitteli tuoreeltaan vieruspaikalla ampunutta norjalaista. Häkkinen oli tuolloin jo pisteen takana tulevasta mestarista. Lisäksi ammunnan jälkeen hollolalainen vitsaili, että olipa tänään huipputulos tosi lähellä: siis viereisellä ampumapaikalla.

Tulokset:
1. Ole Bryhn (NOR) 590
2. Hans-Kristian Wear (NOR) 586
3. Robert Markoja (SLO) 583
4. Henri Häkkinen (FIN) 582
5. Dusan Zisko (SLO) 571
13. Toni Matilainen (FIN) 576
22. Kari Pennanen (FIN) 571.

Valmentaja Matti Viljakaisen mukaan päivä sujui odotusten mukaan, vaikka mitali jäi turkasen lähelle. Parhaasta suomalaisesta suorituksesta vastasi hänen mukaansa Matilainen, joka näytti hienolla ammunnallaan kasvaneen varteenotettavaksi 300 metrin ammunnan taitajaksi.

Kivääriammuntakilpailut jatkuvat torstaina kiväärin pika-ammunnan harjoituksilla. Joukkuekilpailu ammutaan perjantaina ja henkilökohtainen kilpailu lauantaina.

Toistaiseksi Suomella on kaksi mitalia 5. Sotilaiden maailmankisoissa. Ensimmäisen saavutti Markku Vihersalo (3.) lentotaitokilpailussa ja toisen saavuttivat Häkkinen-Matilainen-Pennanen vakiokiväärin joukkuekilpailussa.