Henri Häkkinen punnersi itsensä hopealle
23.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen taisteli kuin miehet loppuun saakka ja hankki Suomelle toisen mitalin lauantaina päättyneissä 5.Sotilaiden Maailmankisoissa Rio de Janeirossa, Brasiliassa. Kilpailu oli äärimmäisen tiukka, sillä hän hävisi kultamitalin tasatuloksella Norjan Hans Kristian Wearille. Molempien tulos oli 573, mutta Wearilla oli 14 napakymppiä Häkkisen seitsemää vastaan.

Kokonaisuudessaan kilpailu oli tasainen, sillä pronssille yltänyt Norjan Ole Bryhn ampui 572 ja vielä neljänneksi sijoittunut saman maan Odd-Arne Breknes ampui 571. Häkkinen tiesikin norjalaisten lopputulokset ennen oman ammuntansa viimeistä sarjaa ja ajatteli pilata norjalaisten kolmoisvoiton. Ja miehen ajatukset pysyivät hyvin kurissa ja polven hyvällä tuloksella 192 kiilautui vuonomaan edustajien väliin. Häkkisen makuu oli 193 ja pysty 188.

Valmentaja Matti Viljakaisen menestystoiveet heräsivät toden teolla, kun Häkkinen ampui ekan pikasarjansa pystystä. "Huikeaa!", oli Viljakainen todennut hymyillen. Toinen pystysarja ei lähtynyt oikein kunnolla käyntiin, joten Viljakainenkin joutui hieman tyyntymään, ennen polvisarjoja.

Muista suomalaisista Toni Matilainen ampui 555 (193-178-184) ja Kari Pennanen 550 (193-170-187). Molemmat miehet olivat tyytyväisiä parannettuaan edellisen päivän tuloksia. Matilainen oli todennut ammunnan jälkeen, että nyt pyyhittiin loputkin onnistumismurheet pois, kun hän on yrittänyt päästä jo kolme vuotta sotilaskivääriammunnan sisäpiiriin.

Norjan joukkue sallittiin ampua musta surunauha oikeassa käsivarressaan Norjan eilisten julmien ampumatapahtumien johdosta.

Tulokset

1. Hans Kristian Wear NOR 573 (14x)
2. Henri Häkkinen FIN 573 (7x)
3. Ole Bryhn NOR 572
4. Odd-Arne Breknes NOR 571
20. Toni Matilainen FIN 555
24. Kari Pennanen FIN 550