Liki sata nuorta tähtäsi tarkasti Kultahipuissa Joensuussa
8.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kultahippujen ruutiasefinaali käytiin lauantaina 6. elokuuta Joensuussa Onttolan ampumaradalla. Finaalissa asetti aseensa tuelle 96 nuorta ampujaa 23 seurasta. Alle 12- ja 14-vuotiaiden pienoiskivääri- ja pienoispistoolisarjoihin saapui osanottajia jokaiselta SAL:n alueelta. Viime vuonna finaalissa oli 108 kultahippuampujaa 24 seurasta.

Kultahippufinaalit käytiin lauantaina 6. elokuuta Joensuussa Onttolan ampumaradalla. Ensimmäinen erä käynnistyi yhdeksältä ja kisat päättyivät iltapäivällä klo 16.15 alkaneeseen palkintojen jakotilaisuuteen.

Tukiammunnan valtakunnalliset ruutiammunnan Kultahippufinaalit vastaavat periaatteessa ikäluokkien SM-kilpailuja, vaikka mestaruusstatusta kisoilla ei varsinaisesti olekaan. Kilpailusarjoina pienoiskiväärillä ja pienoispistoolilla ovat 12T ja 14T. Ampuja saa täyttää sarjan mukaisen maksimi-iän kilpailukauden (1.10.2010-30.9.2011) aikana.

Palkintojen jaossa oli tiivis tunnelma kun kahdeksan parasta palkittiin henkilökohtaisissa sarjoissa. Joukkuekilpailuissa palkittiin sarjoittain kolme parasta joukkuetta.
Järjestävä seura Joensuun Ampujat hoitivat järjestelyt hyvin viime vuoden finaalijärjestelyjen kokemuksella. Seuraavat kaksi vuotta 2012-2013 kisaillaan Kultahippujen ruutiasefinaalit Ahvenanmaalla Ålands Sportskytteföreningin (ÅSSF) järjestämänä.

Kiitokset vielä kerran Joensuun Ampujille. Tapaamme ensi vuonna Ahvenanmaalla.

Liitteet