Meinander toinen ja Räsänen kolmas isopistoolissa Walther Eurooppa cupissa
27.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ruotsissa Öckerössä 27.-28.8 järjestettävän Walther Euroopan cupin osakilpailun ensimmäinen päivä alkoi suomalaisittain erinomaisesti. Ari Meinander ampui hopealle ja Marko Räsänen kolmanneksi. Molemmat tuloksilla 580. Suomalaiset lisäsivät myös edustustaan Walther cupin syyskuun finaaliin.

Meinanderin ja Räsäsen sijoitus selvisi uusinnan jälkeen, jossa Meinander ampui tuloksen 48 ja Räsänen 46. Samalla Meinander lunasti itselleen Walther cupin finaalipaikan. Kilpailun voitti norjalainen Pål Hembre tuloksella 581.

-Tarkkuusosa oli tänään vaikea. Ammuin kolme huonoa sarjaa, mutta pikaosuudessa ei sitten heikkoja osuuksia tullutkaan, Ari Meinander kertoi heti kilpailujen jälkeen. Tulos on Meinanderin mukaan kauttaan peilaten kohtuullinen.

-Kauden paras on ollut 584, mutta olen ihan tyytyväinen, että nyt ulkomaillakin irtosi tuo 580. Ihan hyvä. Rata on todella hyvä ja valaistus juuri oikea pieneen tihkusateeseen, Meinander kiittelee.

Walther cupin finaalipaikka oli viimeisen kerran tarjolla Ruotsin Öckerössä. Paineita Ari Meinander ei kuitenkaan suostunut asiasta ottamaan.

– Tiesin, että omalla hyvällä tuloksella finaalipaikka tulee, vaikka tarkkuusosion huonojen sarjojen aikana ehdin jo miettimään, että mitenköhän tässä käy, Meinander kertoo. Viime vuosina Meinander on lunastanut itselleen Walther cupin finaalipaikan toistuvasti.

Myös seitsemänneksi sijoittunut Marko Talvitie (572) lähtee Sveitsissä Thunissa järjestettävään Walther cupin finaaliin viiden muun suomalaisen kanssa. Talvitie varmisti finaalipaikkansa tänään uusinnassa, joka käytiin norjalaisen Roar Hembren sekä ruotsalaisen Jonas Fyrpihlin kanssa. Talvitie ampui uusinnassa 50, Fyrpihl 48 ja Hembre 44.

Suomen Teemu Lahti oli kilpailun kuudes tuloksella 574. Hän on saavuttanut WC finaalipaikan jo aiemmin.

Iso- ja vakiopistoolin lajivalmentaja Marko Leppä oli lauantain kilpailuun tyytyväinen.

-Öckerössä Hönön saarella on erittäin hyvät olosuhteet. Rata on todella hyvä ja puitteet loistavat. Se näkyy myös tulostasossa. Yllättävän moni on ampunut pyöreitä eli täysiä sarjoja, joten on hienoa, että suomalaiset pärjäävät näin kovatasoisissa kisoissa näin hyvin, Leppä iloitsee.

Valmentaja on tyytyväinen myös Meinanderin ja Talvitien finaalipaikkoihin.

– Meiltä lähtee nyt todella hieno edustus Sveitsiin. Tyytyväinen pitää olla, Leppä totetaa.

Eurooppa cupin finaali järjestetään Sveitsin Thunissa 9.-11. syyskuuta. Sinne olivat paikan jo aiemmin varmistaneet isopistoolissa Teemu Lahti, Marko Räsänen ja Jorma Jäntti sekä vakiopistoolissa Lahti, Räsänen ja Petri Ylinen.

Eurooppa cupin aiemmat osakilpailut on järjestetty Hannoverissa toukokuussa, Århusissa kesäkuussa ja Lahdessa heinäkuussa.

Huomenna Ruotsissa ammutaan vakiopistoolin kilpailu.

Tulokset:
1) Pål Hembre Norja 581, 2) Ari Meinander Suomi 580 (48), 3) Marko Räsänen 580 (46), 4) Jan-Olof Danielsson Ruotsi 576, 5) Hansruedi Götti Sveitsi 576, 6) Teemu Lahti Suomi 574, 7) Marko Talvitie Suomi 572 (50), 8) Jonas Fyrpihl Ruotsi 572 (48), 9) Roar Hembre Norja 572 (44)