Talvitielle vakiopistoolin Walther cupin finaalipaikka Sveitsiin
28.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kukaan suomalalaisista ei yltänyt sunnuntaina 28.8. palkintosijoille Ruotsin Öckerössä pidettävässä Walther European Cupissa. Tänään ammutun vakiopistoolikisan voitti kovalla tuloksella 572 jo eilen isopistoolissa kultaa ottanut norjalainen Pål Hembre.

Ruotsin Håkan Landebring vei kakkossijan tuloksella 565 ja kolmannesta sijasta (559) uusivat Ruotsin Mikael Andersson sekä Suomen Marko Talvitie, joka hävisi naapurimaansa edustajalle tuloksella 39 Anderssonin ampuessa 44. Talvitielle neljäs sija tarkoitti kuitenkin finaalipaikkaa vakiopistoolissa Sveitsiin, joten lopputulos oli miehelle mieluinen.

-Vakiopistoolin suoritukseen täytyy olla tyytyväinen. Se ei ole minun ominta lajiani, mutta tänään peruskisassa hommat toimivat oikein hienosti. Uusinnasta ei sitten voikaan olla enää samaa mieltä, sillä se oli jostain syystä kohdaltani taas ihan erilaista ampumista, mutta tämä on ampumaurheilua, Talvitie pohti autossa alkaneella kotimatkalla.

– Kyllä kotimatkalle on mukava lähteä hyvät ja onnistuneet kisat takanaan. Tuloksellisesti ei ihan huippukisa, mutta paikkoja finaaliin tuli ja se on tietysti hienoa, Marko Talvitie kertoo.

Marko Räsänen oli tänään vakiopistoolin kahdeksas tuloksella 553, Teemu Lahti yhdeksäs (553) ja eilen isopistoolissa hopeaa ottanut Ari Meinander kahdestoista tuloksella 546.

Pistooliampujien kausi ei vielä osoita loppumisen merkkejä, sillä viikon päästä Jäntillä, Talvitiellä ja Räsäsellä ovat edessään Sotilasammunnan pohjoismaiset mestaruuskisat Tanskassa, jonka jälkeen Suomen kuuden hengen porukka lähtee edustamaan maataan Walther cupin finaaliin Sveitsiin. Kisaurakan huipentaa osalla miehistä vielä Kajaanissa sotilasammunnan SM-kisat.

Valmentaja Marko Leppä on viikonlopun kisoihin kokonaisuudessaan tyytyväinen ja toteaa miesten kisojen olleen hyvän tason perus tekemistä.

– Talvitien Marko tosin yllätti positiivisesti. Hän petrasi kisoissa koko ajan parempaan suuntaan, Leppä kehaisee. Tulevaan Walther cupin finaaliin Leppä lähtee vahvan kuuden hengen joukkueen kanssa ja odottaa miehiltään menestystä.

– Kovassa porukassa tullaan kisaamaan, se on selvä, mutta kyllä minä mitalisijoja ampujiltamme odotan, Leppä linjaa.

Jo pitkän kisakauden tehnyt Marko Talvitie ei osoita kisaväsymyksen merkkejä.

– Kaikki kisat ovat mielenkiintoisia ja tärkeitä, Talvitie pohtii.

– Mutta erityisesti odotan Sotilaspuolen pohjoismaisten kisojen pika-ammuntaa. Se on minulle vahvin laji ja toivottavasti sieltä tulisi tuloksia, Talvitie pohtii ja toteaa kuitenkin tavoittelevansa hyviä sijoja jokaisissa kisoissa.

Kausi on ollut pitkä ja raskas ja kisapuristus vielä jatkuu, mutta motivaatiota ja voitontahtoa kyllä riittää. Talvitiellä kuitenkin karkaa hetkeksi ajatus jo kauden päättymiseenkin.

– Sitten vaihdetaan ase vähän pidempään ja päästään vihdoin metsälle, hän nauraa.

Tulokset 28.7.2011

1) Pål Hembre Norja 572, 2) Håkan Landebring Ruotsi 565, 3) Mikael Andersson Ruotsi 559 (44), 4) Marko Talvitie Suomi 559 (39), 5) Patrik Eriksson Ruotsi 558, 6) Mikael Nilsson Ruotsi 555, 7) Oskar Ekblad Ruotsi 554, 8) Marko Räsänen Suomi 553, 9) Teemu Lahti 553 …12) Ari Meinander Suomi 546