Jukka Mikkonen onnistui Stoke Mandevillessa
1.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jukka Mikkonen saavutti Stoke Mandevillessa ilmakiväärin R5 SH2 -luokan kilpailussa tuloksen 594, jolla sijoitus oli 17:s. Tuloksen 594 ampuminen oli Mikkoselle erittäin tärkeää, sillä se takaa pääsyn Kansainvälisen paralympiakomitean mqs-ampujien listalle, josta jaetaan lopulliset maapaikat Lontoon  paralympialaisiin 2012.

Suomalaisista mqs-rajat ovat aiemmin tehneet Veikko Palsamäki ja Erkki Pekkala. Lisäksi Minna Leinonen on saavuttanut suoran maapaikan Lontooseen.

Mikkosen kilpailu alkoi tasaisesti sarjoin 99, 99, 99, 100. Ennen viimeistä sarjaa näytti jopa siltä, että vaadittu tulosraja ylittyy helposti. Heikosti oli kuitenkin käydä "kalkkiviivoilla": viimeisen sarjan 55. ja 56. laukaukset olivat selviä yhdeksikköjä kello yhdessätoista.

– Eka ysi oli selvä oma virhe. Se otti pannuun aika tavalla, ja hiukan ehkä hätäilin ja toistin virheen. Olisi kannattanut rauhoittaa tilanne, ampua kuivalaukaus tai jotain. Viimeiselle neljälle laukaukselle sitten riittikin jännitystä, Mikkonen sanoi.

Hän päätti kisan komeasti 10,8:n osumaan.

Kilpailun voitti isäntämaan Iso-Britannian James Bevis tuloksella 705,7 (600+105,7). Toiseksi tuli Australian Luke Cain 704,9 (600+104,9), ja pronssimitalin laukoi Uuden-Seelannin Michael Johnsson tuloksellaan 704,5 (600+104,5).

Suoraan finaaliin pääsi 599:n tuloksella, ja tuloksen 598 ampuneet ratkoivat finaalipaikat shoot offissa.

Stoke Mandevillea Lontoon pohjoispuolella pidetään koko paralympiaurheilun syntypaikkana. Britit ovat syystäkin ylpeitä vankoista perinteistään. Tällä hetkellä katse on toki tulevassa, sillä jo vajaan vuoden kuluttua Lontoon paralympialaiset ovat täydessä vauhdissa.

Pirjo Peltola