Superfinaali päätti haulikon rankingkisat
4.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Superfinaalin miesten sarjan kärkikolmikkoa. Vasemmalla kakkonen, Tuomo Valkeapää, keskellä voittaja Teemu Vähämäki ja oikealla kolmonen, Tero Nieminen.

Lahden Ampumaseuran järjestämä ns. superfinaali päätti seitsemän osakilpailua kestäneen skeetin ja trapin rankisarjan 3.-4.9. Hälvälän haulikkokeskuksessa. Lauantaina sää ei suosinut kisoja. Tuuli, sade ja koleus nipistivät tuloksia, mutta sunnuntaina sää oli mainio.

SAL:n hallituksen jäsentä ja LAS:n haulikkovaikuttaja Heikki Keskitaloa ilahdutti osanottajien lukumäärä. Skeetissä oli 89 ja trapissa 76 ampujaa.

Miesten skeetissä juhli vasta 20-vuotias Teemu Vähämäki. Oulun Seudun haulikkoampujia edustava jokioislainen teki kokonaistulokseksi 142 pistettä osuttuaan peruskilpailussa 119:ään ja finaalissa 23 kiekkoon.

-Tämä kausi on ollut melko tasainen ja tulokseni ovat parantuneet. Mikkelissä tein kesällä ennätykseni 147, kun peruskilpailun tulokseni oli 123 ja finaalin 24 osumaa, edustusampujaksi janoava lupaus selvitti.

Trapin Y-sarjan voiton nappasi Orimattilan Seudun Urheiluampujien Jukka Laakso pistein 134. Peruskilpailussa hän osui 114:ään ja finaalissa 20 kiekkoon.

Naisten trapissa voiton korjasi OSU:n Satu Mäkelä-Nummela (84 lopputulos, 64 peruskilpailu ja 20 finaali). Paluun tehnyt Kirsi Sukula teki skeetissä mainion 91 osuman tuloksen (68+23).

MM-kisoihin valitut ampujat jättivät paria poikkeusta lukuunottamatta Supercupin väliin keskittyen ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin. Sieltä janotaan maapaikkoja ensi kesän olympiakisoihin. Haulikkolajeissa on suomalaisilla vasta yksi paikka, jonka on hankkinut naisten trappiin Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela. Muut ammunnan maapaikat on hankittu naisten ilmapistooliin (Mira Suhonen), naisten pienoiskivääriin (Marjo Yli-Kiikka) ja miesten vapaapistooliin (Kai Jahnsson).

Rankingin palkintojen jako suoritetaan SAL:n lajiparlamentin yhteydessä Suomen Urheiluopistolla Heinolassa 29.-30. lokakuuta.

Tulokset löytyvät kisajärjestäjän sivuilta osoitteesta http://www.lahdenampumaseura.fi/kilpailut/haulikko2/tulokset2/

Teksti ja kuva Matti Erkklä