Janne Kirvesmäki 21. sijalla MM-trapin ensimmäisen päivän jälkeen, Ari Jokinen keskeytti
5.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Maanantaina Serbian Belgradissa alkaneissa haulikkolajien MM-kilpailuissa ammuttiin miesten trapin ensimmäinen kilpailupäivä eli 75 kiekkoa. Suomen Janne Kirvesmäki on sijalla 21. Ari Jokinen joutui keskeyttämään ensimmäisen sarjan jälkeen kipeän selän takia.

Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Janne Kirvesmäki rikkoi 73 kiekkoa (25+24+24) ja on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen sijalla 21. Lahden Ampumaseuran Ari Jokinen ampui ensimmäisessä sarjassa tuloksen 17, eikä pystynyt enää jatkamaan kilpailua kipeän selän takia.

Kilpailun kärjessä olevat viisi miestä ovat rikkoneet kaikki 75 kiekkoa. Kilpailuun lähti mukaan 137 osanottajaa. Poikien kilpailun johdossa on Uuden-Seelannin Allan Jack Norwood (74). Poikien sarjassa ei ole mukana suomalaisia.

Huomenna tiistaina ammutaan kummassakin sarjassa toinen kilpailupäivä eli 50 kiekkoa ja 25 kiekon finaali, johon pääsee peruskilpailun kuusi parasta.

Jokisen mukaan kilpailun jatkaminen ei ollut enää mahdollista.

‒ Ensimmäisen laukauksen jälkeen selässäni vihlaisi niin pahasti, että pystyin juuri ja juuri kävelemään seuraavalle ampumapaikalle. Selässä tuntui kipua jo aiemmin. Lauantai-iltana selkäni oli niin jäykkä, että käveleminen oli vaikeaa. Otin kipulääkkeitä, ja sunnuntain viralliset harjoitukset menivät ihan kohtuullisesti, Jokinen kertoi ollessaan matkalla kisapaikalta takaisin hotellille.

Jokinen ei tänä aamuna ottanut kipulääkkeitä, koska hän ajatteli, että selkä olisi jo parempi ja ettei kipulääkitys vaikuttaisi haitallisesti ampumasuoritukseen.

‒ Ei voi mitään, peli oli tällä selvä. Kausi on ollut hirveän pitkä, ja nyt se sitten päättyi näin. Tulevaisuutta on vaikea juuri nyt ajatella, koska selkä on nyt näin huonossa kunnossa ‒ mies menee melkein yhdessä päivässä ”jalattomaksi”, Jokinen sanoi hiljaisella äänellä.

Hän kärsi samantapaisesta mutta ei yhtä pahasta selkävaivasta maaliskuussa Sydneyn maailmancupin jälkeen. Elokuisissa EM-kilpailuissa Jokisen tulos oli 115, jolla hän sijoittui 62:nneksi.

Haulikkolajien MM-kilpailuihin osallistuu yksitoista suomalaisurheilijaa. Kilpailut järjestetään samassa paikassa kuin elokuun alussa järjestetyt ampumaurheilun EM-kilpailut eli 15 kilometrin päässä Belgradin keskustasta sijaitsevassa BG Sports Center Kovilovo -nimisessä vapaa-ajan keskuksessa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi viikon tiistai eli 13. syyskuuta.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtajan Jari Karinkannan mukaan Suomen tavoitteena on ”pari finaalipaikkaa ja yksi mitali”.

‒ Jos yhden olympiapaikan saamme, olen äärimmäisen tyytyväinen. Kilpailuissa tulee olemaan kova taso, eikä se helpota yhtään elokuisista EM-kilpailuista, Karinkanta sanoi viime perjantaina.

‒ Nyt on se viimeinen mahdollisuus olympiapaikkojen suhteen eli kaikki on nyt laitettava peliin ja uskallettava ampua rennosti. Asioiden edelle ei saa mennä, vaan on edettävä kiekko kerrallaan, Karinkanta painotti.

MM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa. Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri).

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Tuloksia ma 5.9.

Miesten trap, tilanne 1/2 kilpailupäivän jälkeen (75 kiekkoa): … 21) Janne Kirvesmäki Suomi 73. Ari Jokinen Suomi keskeytti.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.