Janne Kirvesmäki 57:s trapin MM-kilpailussa
6.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Janne Kirvesmäki ampui trapin MM-kilpailussa tuloksen 117.

Janne Kirvesmäki sijoittui trapissa 57:nneksi tiistaina Serbian Belgradissa jatkuneissa haulikkolajien MM-kilpailuissa. Hän rikkoi 117 kiekkoa. Suomen toinen edustaja Ari Jokinen joutui keskeyttämään kilpailun kipeän selän takia maanantaina ensimmäisen sarjan jälkeen.

Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Janne Kirvesmäki rikkoi 117 kiekkoa (25+24+24+20+24). Hän oli ensimmäisen kilpailupäivän eli 75 kiekon jälkeen sijalla 21 rikottuaan 73 kiekkoa, mutta toinen päivä ei alkanut toivotulla tavalla. Hänen neljännen sarjansa tulos oli 20, joka pudotti hänet kauas kärjestä.

Tänään ammuttiin 50 kiekkoa ja 25 kiekon finaali, johon pääsi peruskilpailun kuusi parasta. Finaalissa oli kolme italialaista, joista maailmanmestaruuden voitti Massimo Fabbrizi. Hänen tuloksensa oli ME:tä sivuava 149 (125+24). Toiseksi sijoittui Tshekin David Kostelecky ja kolmanneksi Ranskan Stephane Clamens, joka saavutti kilpailussa jaossa olleen olympiamaapaikan. Italia ampui joukkueiden ME:n 369. Kilpailuun lähti mukaan 137 osanottajaa.

‒ Kilpailun taso oli kova, eikä minulla tämä päivä mennyt ihan ”putkeen”. Aamulla keli oli sateinen, mutta muut neljä sarjaa sain ampua aurinkoisessa säässä. En tiedä oliko siinä sitten jotain vai mitä, Kirvesmäki mietti ja myönsi olevansa pettynyt, koska ”finaalipaikkaa sitä aina lähtee hakemaan”.

‒ Eka sarja ei vain lähtenyt käyntiin, eikä ”kone” ollut iskussa. En tiedä keskityinkö liikaa ja pelasinko varman päälle, Kirvesmäki pohti kilpailuaan.

Kirvesmäki palaa kotiin myöhään keskiviikkona, ja torstaina hän menee jo töihin.

‒ Kyllä tämä oli nyt kauden päätös. Töihin ja jahtihommiin, hän suunnitteli MM-kilpailunsa päätyttyä.

Kirvesmäki sijoittui elokuussa järjestetyissä EM-kilpailuissa 65:nneksi tuloksellaan 115. Lahden Ampumaseuran Jokinen ampui saman tuloksen ja sijoittui 62:nneksi. MM-kilpailujen avauspäivänä Jokinen ampui ensimmäisessä sarjassa tuloksen 17, eikä pystynyt enää jatkamaan kilpailua kipeän selän takia.

Poikien kilpailun voitti Kuwaitin Talal Alrashidi, jonka tulos oli 122. Poikien sarjassa ei ollut mukana suomalaisia.

Haulikkolajien MM-kilpailuihin osallistuu runsaat 630 urheilijaa 76 maasta. Mukana on yksitoista suomalaisurheilijaa. Kilpailut järjestetään samassa paikassa kuin elokuun alussa järjestetyt ampumaurheilun EM-kilpailut eli 15 kilometrin päässä Belgradin keskustasta sijaitsevassa BG Sports Center Kovilovo -nimisessä vapaa-ajan keskuksessa.

Belgradissa kilpaillaan seuraavan kerran torstaina eli syyskuun 8. päivänä. Tuolloin on vuorossa naisten trap, jossa suomalaisista on mukana kolmen vuoden takainen olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela. MM-kisojen viimeinen kilpailupäivä on ensi viikon tiistai eli 13. syyskuuta.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtajan Jari Karinkannan mukaan Suomen tavoitteena on ”pari finaalipaikkaa ja yksi mitali”, ja hän on erittäin tyytyväinen, jos Suomi saa kisoista yhden olympiamaapaikan lisää.

‒ Nyt on se viimeinen mahdollisuus olympiapaikkojen suhteen eli kaikki on nyt laitettava peliin ja uskallettava ampua rennosti. Asioiden edelle ei saa mennä, vaan on edettävä kiekko kerrallaan, Karinkanta painotti ennen MM-kilpailujen alkua.

Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri). MM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Tulokset ti 6.9.

Miesten trap 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Massimo Fabbrizi Italia 149 (125+24), sivuaa ME:tä, 2) David Kostelecky Tshekki 146 (122+24), 3) Stephane Clamens Ranska 145 (122+23), 4) Giovanni Pellielo Italia 144 (122+22), 5) Jaromir Wojtasiewicz Puola 144 (124+20), 6) Rodolfo Vigano Italia 141 (122+19), … 57) Janne Kirvesmäki Suomi 117. Ari Jokinen Suomi keskeytti.

Miesten trap, joukkuekilpailu 125 kiekkoa: 1) Italia 369 (ME), 2) Tshekki 362, 3) Iso-Britannia 359.

Poikien trap 125 kiekkoa: 1) Talal Alrashidi Kuwait 122, 2) Allan Jack Norwood Uusi-Seelanti 121, 3) Maksim Smikov Venäjä 120/uusinta 5, 4) Mark Shaw Iso-Britannia 120/4, 5) Milan Hric Tshekki 120/3, 6) Valerio Grazini Italia 120/2.

Poikien trap, joukkuekilpailu 125 kiekkoa: 1) Venäjä 356, 2) Italia 356, 3) Tshekki 349.

Lisää tietoa MM-kilpailuista löydät täältä.