Juho Kurki ampui ennätyksiä
11.12.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki teki Kupittaalla ilmakiväärillä Suomen ennätykseksi 598 pisteen peruskilpailun tuloksen. 51 laukausta 60:sta oli napakymppejä. Myös finaalitulos 702,1 on ennätys.
Täältä tullaan! Reetta Hynninen on asettanut tavoitteekseen edustustehtävät. Määrätietoinen nainen lienee pian maajoukkueessa.

Kankaanpääläinen Juho Kurki laukoi kaksi kovatasoista Suomen ennätystä ilmakiväärillä sunnuntaina Turussa. Hän teki 24-vuotiaiden sarjassa peruskilpailussa 598 pistettä ja peruskilpailun ja finaalin yhteistuloksissa 702,1 pistettä. Molemmat ovat ennätyksiä.

Perinteisissä Kupittaan kisoissa tehtiin muitakin mainioita tuloksia. Pauliina Frilander onnistui pitkästä aikaa tosi hyvin jääden tuloksellaan 395 vain pisteen ennätyksestään.

Ilmapistoolissa kärkiampujat olivat EM-katsastuksen aikana leirillä, mutta naisten sarjassa helsinkiläinen Reetta Hynninen lähes korvasi olympiakisoihin valitun Mira Suhosen ja Karoliina Hellen poissaolon. Hynninen laukoi 379 pisteen tuloksen ja se on lupaava vasta kolme vuotta lajia harrastaneelle naiselle. Hynnisen ennätys on kahden viikon ikäinen 382 pistettä.

Suomen urheiluopistolla järjestetään helmikuussa ilma-aseiden EM-kilpailut. Siellä on eurooppalaisilla ampujilla viimeinen mahdollisuus hankkia maapaikkoja ensi vuoden olympiakisoihin. Jaossa on neljä paikkaa naisten ja miesten ilmakivääriin ja -pistooliin. Ampujat haluavat nipistää 16 paikasta kotimaahan muutaman. Turun kisojen perusteella Hanna Etula, Henri Häkkinen ja Juho Kurki ovat riittävän hyvässä kunnossa. Toivottavasti heidän tuloskuntonsa säilyy.

Olympiakomitea valitsi viime torstaina kahdeksan urheilijaa Lontoon olympiakisoihin. Heidän joukossaan on neljä ampujaa: Satu Mäkelä-Nummela (trap), Mira Suhonen (pistooli), Marjo Yli-Kiikka (kivääri) ja Kai Jahnsson (pistooli).

Tulokset (illalla): turunseudunampujat.fi

Teksti ja kuva Matti Erkkilä