Henri Häkkinen toinen Münchenissä
28.1.2012 klo 12:00

Henri Häkkiselle mitalia tärkeämpi oli erinomainen 598 pisteen tulos ja finaalikokemus.
Marjo Yli-Kiikka haki ja löysi itseluottamusta Münchenistä.
Lumi yllätti lauantaina ampujat. Ampumakeskuksen nurmikoilta sitä kerättiin innolla lumiukkojen tekoon,

Henri Häkkinen sijoittui toiseksi lauantaina Münchenissä päättyneissä kovatasoisissa ilma-asekisoissa. Hän hävisi tuloksellaan 700,3 neljä kymmenystä Bulgarian Anton Rizoville.

-Koko kilpailu, mutta erityisesti sen alku oli vaikea. Loppuosalla ammunta sujui ajoittain niin, että voin olla siihen jopa tyytyväinen. Minulle oli tärkeätä saada aikaan hyvä tulos ja päästä finaaliin, sillä finaalipaikkoja ei minulle kovin usein ole tullut.

Juho Kurki oli myös vireessä. Kankaapääläinen laukoi kovan 595 pisteen tuloksen ja oli 17:s. Viimeisen sarjan alkaessa hänelläkin olivat hyvät mahdollisuudet finaaliin, mutta kolme yhdeksikköä sulki portin.

-Hyvä tulos ja helppo kilpailu – viimeiseen sarjaan saakka. Siinä iski jännitys, Kurki tunnusti.

Naisten ilmakiväärissä loisti jälleen Seinäjoen Marjo Yli-Kiikka. Hän sijoittui kymmenenneksi hyvällä 397 pisteen tuloksella.

-Ammunta sujui rivakasti ja luulen, että jokainen kymppini (37 kappaletta 40:stä mahdollisesta) olivat sisäkymppejä. Nyt on helppoa lähteä EM-kisaan, ylitarkastaja vakuutti.

Naisten ilmapistoolissa eivät suomalaiset yltäneet odotettuihin tuloksiin. Karoliina Helle oli tarkin tuloksella 378. Ainakin Helle ja Mira Suhonen ovat kuitenkin ampujia, jotka pystyvät tärkeässä kilpailussa huomattavasti parempiinkin tuloksiin.

Miesten ilmapistoolissa Kai Jahnsson nakutti kohti finaalia, mutta viimeinen sarja pudotti hänet niinkuin kiväärissä Kurjen. Helsinkiläisen kuudes sarja alkoi onnettomasti: ensin kaksi 9,9 osumaa, sitten 9,4 ja neljäntenä 9,8. Pintapelastajakaan ei tuon alun jälkeen löydä enää kuiville. Lopputulos oli ensimmäisen kisan tapaan 576 ja mies oli melko tyytyväinen.

Tuloksia, voittaja ja suomalaiset:

Ilmakivääri miehet: 1) Anton Rizov BUL 700,7 (598+102,7), 2) Henri Häkkinen 700,3 (598+102,3)… 17) Juho Kurki 595… 80) Juha Rutonen 583.

Ilmakivääri naiset: 1) Andrea Arsovic SRB 504,4 (399+105,4)… 10) Marjo Yli-Kiikka 397… 40) Hanna Etula 394… 49) Hanna Pitkänen 393.

Ilmapistooli naiset: 1) Viktoria Chaika BLR 491,5 (391+100,5)… 35) Karoliina Helle 378… 39) Mira Suhonen 377… 60) Anita Källi 369… 64) Ritva Karri 367.

Ilmapistooli miehet: 1) Marc Estaque 683 FRA (581+102)… 26) Kai Jahnsson 576… 51) Teemu Tiainen 570… 74) Henri Rutanen 561.