Neljätoista suomalaista kilpailee torstaina ilma-aseiden EM-kilpailuissa
15.2.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin miehet ja pojat ryhmäkuvassa: Krister Holmberg (edessä vas.), Tarmo Koskela ja Tomi-Pekka Heikkilä sekä takana Sami Heikkilä (vas.) ja Heikki Lähdekorpi. Kuvat: Lassi Palo
Maria Heikola (vas.), Marianne Mölläri, Micaela Qvarnström ja Marika Salminen aloittavat liikkuvan maalin kisaurakkansa myös torstaina.
Gisela Miettinen, tyttöjen ilmakivääri.
Katarina Långström, tyttöjen ilmakivääri.
Marika Oikarinen, tyttöjen ilmakivääri.
Miika Leppänoro on Suomen ainoa edustaja poikien ilmapistoolissa.

Vierumäellä järjestettävien Ilma-aseiden EM-kilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä on huomenna torstaina, jolloin mukana on neljätoista suomalaista ampumaurheilijaa.

Suomen joukkueen avajaisinfossa EM-joukkueen johtaja Jari Karinkanta toivotti urheilijoille hyvää kilpailuonnea ja kannusti kaikkia nauttimaan tekemisestä.

– Kaikki ovat kunnossa, ja huomenna päästää tositoimiin, Karinkanta sanoi.

Ensimmäisinä tositoimissa eli kahdeksalta aamulla nähdään miehet ja pojat liikkuvan maalin normaalijuoksujen hitaissa juoksuissa. Suomalaisista miehistä mukana ovat Tomi-Pekka Heikkilä, Krister Holmberg ja Tarmo Koskela, ja poikien sarjassa kilpailevat Sami Heikkilä, Jani Suoranta ja Heikki Lähdekorpi.

– Ihan jees fiilis, hyvä ja rento olo, ensimmäisen kerran vuoden 2006 jälkeen Suomea edustava Tarmo Koskela sanoi.

Aamupäivän harjoitukset olivat sujuneet kaikilta hyvin, ja rata oli tullut tutuksi. Sami Heikkilällä oli kiireinen päivä, sillä ohjelmassa oli myös englannin yo-kuuntelu.

Naisten liikkuvan maalin kisassa nähdään Marika Salminen, Maria Heikola ja Marianne Mölläri sekä Micaela Qvarnström tyttöjen sarjassa.

– Harjoitukset menivät hyvin ja rennosti, katsotaan sitten huomenna uudestaan, Qvarnström sanoi.

Katariina Långström, Gisela Miettinen ja Marika Oikarinen osallistuvat tyttöjen ilmakivääriin.

– Harjoituksissa kävi ilmi, että myös Vierumäellä voi ampua kymppejä. Tuntui paremmalta kuin täällä ikinä! Hauska oli ampua, Miettinen hymyili.

Ensimmäisen kerran ilma-aseiden EM-kilpailuihin osallistuvan Långströmin harjoitukset olivat menneet ”normaalisti”.

Poikien ilmapistoolissa ainoa suomalainen on Miika Leppänoro, joka täytti sunnuntaina 20 vuotta. Hän on myös EM-kisojen ensikertalainen.

– Rata tuntui hyvältä, ja fiilis on hyvä. Minua ei jännitä ainakaan vielä, sanoi Leppänoro, joka matkusti Ivalosta yöjunalla ensin Helsinkiin ja sitten Tikkurilaan ja edelleen autokyydillä kilpailupaikalle.

– Neljä tuntia sain nukutuksi, hän sanoi.

Suomen EM-joukkueeseen on nimetty 32 urheilijaa. Euroopan mestaruuksien lisäksi sunnuntaina päättyvissä kisoissa on jaossa kuusitoista maapaikkaa ensi kesänä järjestettäviin Lontoon olympialaisiin. Suomen tavoitteena on 8-9 EM-mitalin lisäksi saavuttaa 2-3 maapaikkaa Lontooseen lisää. Lontooseen on jo valittu neljä suomalaista ampumaurheilijaa. He ovat Kai Jahnsson, Satu Mäkelä-Nummela, Mira Suhonen ja Marjo Yli-Kiikka.

Epävirallisen tilaston mukaan Vierumäen EM-kilpailuissa on mukana 89 sellaista urheilijaa, jotka eivät enää voi saavuttaa olympiamaapaikkaa. Heillä on joko henkilökohtaisesti paikka saavutettuna tai maalla on kahden urheilijan kiintiö jo täynnä. Lajikohtaisesti em. määrä jakaantuu seuraavasti: miesten kivääri 27, naisten kivääri 25, miesten pistooli 19 ja naisten pistooli 18.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
Vierumäki 14.-20.2.

Ohjelma ja suomalaiset to 16.2.
Klo 8.00 Liikkuva maali/miehet ja pojat, normaalijuoksujen 30 ls:n hitaat juoksut
Miehet: Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi-64, Kangasala), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Tarmo Koskela (BS-PA, Porvoo)
Pojat: Sami Heikkilä (Kymppi-64, Kangasala), Jani Suoranta (Kymppi-64, Kangasala), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat

Klo 9.00 Ilmapistooli/pojat: Miika Leppänoro (Ivalon Urheiluampujat)

Klo 10.45 Liikkuva maali/naiset ja tytöt, normaalijuoksujen 20 ls:n hitaat juoksut
Naiset: Marika Salminen (Kosken Tl Eränkävijät), Maria Heikola (Vakka-Suomen Ampujat), Marianne Mölläri (Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot)
Tytöt: Micaela Qvarnström (Raseborgs Skyttar)

Klo 12.30 Ilmapistooli/pojat, finaali

Klo 13.00 Liikkuva maali/miehet ja pojat, normaalijuoksujen 30 ls:n nopeat juoksut
Miehet: Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi-64, Kangasala), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Tarmo Koskela (BS-PA, Porvoo)
Pojat: Sami Heikkilä (Kymppi-64, Kangasala), Jani Suoranta (Kymppi-64, Kangasala), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)

Klo 15.30 Ilmakivääri/tytöt: Katariina Långström (Kyrkslätt Skytteförening), Gisela Miettinen (Lehtimäen Ampujat), Marika Oikarinen (Koillis-Lapin Ampujat)

Klo 16.00 Liikkuva maali/naiset ja tytöt, normaalijuoksujen 20 ls:n nopeat juoksut
Naiset: Marika Salminen (Kosken Tl Eränkävijät), Maria Heikola (Vakka-Suomen Ampujat), Marianne Mölläri (Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot)
Tytöt: Micaela Qvarnström (Raseborgs Skyttar)

Klo 17.45 Liikkuva maali/miehet ja pojat, mitaliottelut

Klo 18.15 Ilmakivääri/tytöt, finaali

Klo 19.15 Liikkuva maali/naiset ja tytöt, mitaliottelut

Ilma-aseiden EM-kilpailujen osanottajat ja tulokset löydät tääl
.