70-vuotiaiden SM-mitalikolmikko laukoi 367
4.3.2012 klo 12:00

Ilma-aseiden ikäkausisarjojen SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Turun Kupittaalla. Päätöspäivän lajina oli ilmapistooli ja jännittävin kilpailu käytiin 70-vuotiaiden miesten sarjassa. Koko kärkikolmikko päätyi tulokseen 367 pistettä ja mitalijärjestys oli Sakari Paasonen, Olavi Lindén ja Seppo Mäkinen. Sisäkympit ratkaisivat. Niitä Paasonen teki 8, Lindén 7 ja Mäkinen 4.

Paasonen on ahminut Suomen mestaruuksia paljon. Lukumäärää mies ei muistanut itsekään.
-Jossakin 50 ja 100 välillä se on, insinööri laskeskeli.

Tasaista oli myös Y50-vuotiaiden sarjassa. Lauri Lauste voitti mestaruuden tuloksella 374. Seppo Nevansuu hävisi vähempien sisäkymppien perusteella (7-5). Kolmas sijakin ratkaistiin sisäkympein. Pasi Koivunen ja Matti Anttonen nakuttivat 372 pistettä. Koivunen osui kuudesti sisäkymppiin, mutta Pesosen luodit välttivät keskiosuman.

Ilahduttavaa oli havaita pohjoisen Suomen hyvä osanotto ja menestys. Esimerkkeinä käyvät nämä; 16-vuotiaiden tyttöjen mestariksi ampui Ivalon Urheiluampujien Maija Pernu 349 pisteellä ja poikien sarjan tarkin oli Sodankylän Ampujien Joonas Kuusela 363 pisteen tuloksella.

Hyvässä vireessä oli myös 18-vuotiaiden poikien voittaja Karri Turunen. Nurmeslainen teki kelvollisen voittotuloksen 559. Hänen ennätyksensä on 564.

-Olisi minun pitänyt pystyä vähän parempaan. Harjoittelen tosissani, mutta määrää voisin hieman lisätä, kertoi Turunen. Kotona hän tekee pito- ja kylmälaukausharjoittelua ja radalla kahdesti viikossa varsinaiset ampumaharjoitukset. Hänen valmentajinaan toimivat Marko Hyvönen ja Seppo Asikainen.