Kuopio-halli raikui Kultahippufinaalien joukkuekilpailupäivänä
25.3.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kisat alkamassa
Valmistautumista
Taistelumaalaukset
Välillä on hyvä istahtaa ja piirtää pari kuvaa
Lähes 50 vuotta ja tasan 35 vuotta KAMS edustusta. Heikki Pääkkönen ja Jouni Kröger
Herrasmiehet onnittelevat voittajia.
High five
Odottelua ja keskittymistä
Voitokkaankin urheilijan on levättävä välillä. Huoltojoukot auttavat.
Diplomit kiitokseksi

Kultahippufinaalien toinen kisapäivä alkoi virallisesti kesäajassa ja siksi tietysti myös aurinkoisissa merkeissä. Kuopio-halli täyttyi sunnuntaina 25.3 railakkaista kannustushuudoista ja pienten ja suurempienkin jalkojen töminästä kun joukkuekilpailut saatiin käyntiin. Sunnuntaina kisasi 95 kolmen hengen joukkuetta eri puolilta Suomea.

Kultahippufinaalien joukkuekisat poikkeavat piristävästi perinteisestä ampumaurheilukisasta, sillä kilpailusuoritusten lisäksi tärkeää osaa näyttelee joukkuekavereiden ja taustajoukkojen korvia huimaava kannustus, jalkojen tömistely sekä katsomossa liehuvat liput. Onnistuneista taulujen kaadoista saa ja pitää iloita näyttävästi hurraten. Kisatunnelmasta ei voi jäädä paitsi finaaleita paikanpäällä seuratessa.

Toinen joukkuekilpailun erikoisuus ovat maalitaulut, jotka muistuttavat läheisesti ampumahiihdon tauluja. Kilpailua on helppo seurata ja onnistumiset näkyvät nopeasti katsojankin silmään kun tauluja ”tiputetaan” yksi kerrallaan.

Suuren urheilujuhlan tuntua”

Sunnuntain finaalit olivat toinen toistaan tiukempia ja jännitys säilyi loppumetreille saakka. Tasatuloksia ja vaihtelevia tilanteita koettiin monen kisan aikana.

Pohjanmaan aluejaoston puheenjohtaja, Härmän Seudun ampujia edustava Jukka Yliketola iloitsi aamupäivällä pohjalaisesta menestyksestä.

– Ei pöllömpi homma, Yliketola hymyili seuratessaan vauhdikkaasti eteneviä joukkuekisoja.

Pohjanmaalta olikin melkoinen edustus, sillä Yliketola sai laskujensa summaksi peräti 48 joukkuetta alueeltaan. Edustus on ollut vahva jo vuosia, sillä Kultahipputoiminta on pohjanmaalla voimissaan. Oikeastaan vain vahvat seurat vaihtelevat, mikä sekin on tietysti vain hyvä asia kun puhutaan nuorista urheilijan aluista.

– Tänä vuonna näyttää olevan Lappajärven ja Isonkyrön vuoro olla voittoisia, Härmän seudun ampujia edustava Yliketola jakoi kiitostaan.

Hän totesikin, että kevään Kultahippufinaalit ovat lapsille ja nuorille kauden huipentuma ja tapahtuma, jota odotetaan koko pitkä talvi. Ja ”pohojalaasia” kun ollaan Jukka Yliketola tunnusti, että kyllä tänne pärjäämään lähdetään, vaikka hauskanpidosta onkin ensisijaisesti kyse.

– Onhan tässä kaiken hurrauksen keskellä aikamoista suuren urheilujuhlan tuntua, hän hehkutti eikä ollut lainkaan väärässä.

Kisakavereita kannustetaan

Myös järjestäjien kasvoilla oli helpottunut hymy. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Lahti kertoi, että kaikesta on selvitty ja osanottajien tyytyväisyys on tietysti paras mittari. Myös Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran puheenjohtaja Jouni Kröger iloitsi hyvin menneistä kisoista. Kröger kertoi, että Kuopiossa kisoja saisi järjestää vaikka kuinka paljon jos jaksamista riittäisi, mutta kertoi, että Kultahippufinaalien järjestäminen on tietysti kolmelle järjestävälle seuralle aivan erityinen kunnia.

Sunnuntaina kotiin palannee väsyneitä, mutta onnellisia kisaajia ja heidän taustajoukkojaan. Kavereita eri puolilta Suomea on tavattu ja uusia kokemuksia koettu. Ja on todettava, että nuorimmat kisaajat osaavat erityisen hienosti myös kisakavereiden kannustamisen. Ennen suoristusta tsempataan ja suoritusten jälkeen käydään taputtelemassa ja halaamassa. Kuten kisaorganisaation puheenjohtaja Kimmo Lahti kisatunnelmaa kuvaili, myös nuoremmat kisaajat kokevat kisoissa niin onnistumisen kuin epäonnistumisenkin tunteita, se kuuluu urheiluun, mutta yleensä ne kyyneleet ovat kuivuneet viimeistään silloin, kun varusteet on pakattu ja pieni juoksuspurtti tai juttutuokio joukkuekavereiden kanssa on tehty. Sitä on nuorisourheilu parhaimmillaan.

Seuraava iso Kultahippufinaali käydään ruutiaseilla elokuussa Ahvenanmaalla.

Lisää tietoa Kuopion finaaleista löydät täältä.

Kaikki tulokset löydät täältä

Liitteet