Kai Jahnsson 39:s viidenkymmenen metrin pistoolissa
25.4.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kai Jahnsson oli tänään 39:s viidenkymmenen metrin pistoolissa.

Kai Jahnsson oli tänään 39:s miesten 50m pistoolin kilpailussa Lontoossa jatkuneessa ampumaurheilun maailmancupissa. Kylmä ilma ja kova sade haittasivat myös keskiviikkona kisaajia Lontoon ampumaradalla Woolwichin alueella ja se näkyi suomalaisittain vaatimattomina tuloksina.

Jahnsson ampui kisassa tuloksen 542. Kylmä ilma ja vapaapistoolin vähäinen harjoittelumäärä näkyi tuloksessa. 

– Ammunta oli ihan yhtä vaikeaa kuin eilenkin ja kylmä tuo siihen edelleen oman kertoimensa kun käsi on jäässä eikä laukaisusormea tunne, Kai Jahnsson kertoi  kilpailun jälkeen.

– Silti huippu äijät pystyy tekemään kovia tuloksia, hän hymyili.

Jahnsson totesi, että hyviäkin sarjoja tuli keskelle muutama, mutta alussa ja lopussa takkusi. Mies on kuitenkin tyytyväinen Lontoon mailman cupin kilpailuihinsa kokonaisuutena.

– Kisoista jäi kuitenkin hyvä maku. Ilmapistoolissa ammuin loistavan tuloksen ja hienoa on, että se tapahtui esikisoissa. Tulos ja sijoitus antoivat rutkasti itseluottamusta tulevaan, Jahnsson iloitsi.

Jahnsson nappasi viime perjantaina neljännen sijan ilmapistoolissa. Hän hävisi kolmossijan vain 0,1 pisteellä tuloksellaan 687,9 (588+99,9), joka on uusi ilmapistoolin Suomen ennätys. Myös peruskilpailun tulos 588 on uusi SE.

Japanin Tomoyuki Matsuda oli tänään pistoolikisan ykkönen tuloksella 664,8 (572+92,8).

Lontoon maailmancup jatkui Lontoossa seitsemättä päivää. Olosuhteet Lontoossa eivät tänäänkään olleet suopeita ampujille.

Myös trap-ampujat aloittivat urakkansa vaikeissa olosuhteissa. Naiset aloittivat tänään kaksipäiväisen kilpailunsa, miehet kolmipäiväisen.

Miesten trapin ensimmäisen kilpailupäivän eli 50/125 laukauksen jälkeen Janne Kirvesmäki (Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseura) on 35:s tuloksellaan 46 (23+23). Iisalmen Ampujia edustava Joni Granqvist lähtee toiseen kilpailupäivään sijalta 47 rikottuaan 45 kiekkoa (23+22). Miesten trapin finaali ammutaan perjantaina.

Molemmat miehet kehuivat Lontoon rataa erittäin hyväksi. Huono sää teki kuitenkin ammunnasta erityisen haastavaa. Sekä Kirvesmäki että Granqvist lähtevät luottavaisena huomiseen päivään.

Naisten trapissa on mukana kolme suomalaista: Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille). Ensimmäisenä päivänä ammuttiin 25/75 kiekkoa. Hallitseva olympiavoittaja Mäkelä-Nummela lähtee huomiseen päivään sijalta 46 osuttua vain kahdeksaantoista kiekkoon.

– Heikko aloitus. Pieniä teknisiä ongelmia oli  ja tällainen tulos tällä kertaa. Huomiseen mennään katse eteenpäin, Mäkelä-Nummela kuitenkin summasi positiivisena.

Maailman cupin ensikertalainen Marika Salmi aloitti kisansa vakuuttavasti 23 osumalla ollen päivän 10:s.

– Alku tuntui kyllä hyvälle, Salmi kertoi tunnelmistaan.

– Yllättävän vähän näytti kuitenkin ensimmäinen maailman cup jännittävän ja ammunta oli rentoa, hän kertoi.

Mopsi Veromaa on keskiviikon jälkeen sijalla 33 kahdellakymmenellä osumallaan.

Naisten pienoiskiväärin 3×20 ls karsintaan osallistuneen Marjo Yli-Kiikan kilpailu tyssäsi keskiviikon karsintoihin. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Yli-Kiikka ampui asentokisassa tuloksen 565 ja oli kilpailun 38:s.

– Mikään asento ei tuntunut missään vaiheessa hyvältä, sellaiselta omalta tekemiseltä, hän harmitteli kisan jälkeen.

Myös valmentaja Juha Hirvi totesi, että tekniikka ja taktiikka olivat tänään kadoksissa. 

Lontoossa järjestettävässä kauden toisessa Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n maailmancupissa on kilpaillut tai vielä kilpailee yhteensä 21 suomalaista ampumaurheilijaa: kaksitoista haulikko-, neljä pistooli- ja viisi kivääriampujaa. Lontoon olympialaisten esikisoihin osallistuu yhteensä noin 800 ampumaurheilijaa. Osallistuvia maita on 97.

Lauantaina päättyvä maailmancup ja olympialaisten ampumaurheilu (28.7.-6.8.) järjestetään historiallisella paikalla eli Kuninkaallisen tykistön kasarmeilla. Tykistön historia juontaa juurensa vuoteen 1716. Kasarmit sijaitsevat Woolwichin alueella, jonne on rakennettu väliaikaiset ampumaradat niin olympialaisia kuin paralympialaisiakin varten.

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri ja pistooli)

Lontoo 17.-29.4.

Tuloksia ke 25.4.

Miesten 50m pistooli 60 ls + 10 ls finaali: 1) Tomoyuki Matsuda Japani 664,8 (572+92,8), 2) Vladimir Isakov Venäjä 663,2 (565+ 98,2), 3) Tian Zhang  Kiina 660,6 (565+95,6), 4) Jong Oh Jin Korea 660,2 (562+98,2), 5) Vladimir Issachenko Kazakstan 655,9 (563+92,9), 6) Leonid Ekimov  654,9 (559+95,9), 7) Daryl Szarenski USA 654,6 (558+96,6), 8) Franck Dumoulin Ranska 652,9 (558+94,9) , … 39) Kai Jahnsson Suomi 542

Miesten trap, tilanne 50/125 kiekon jälkeen: 1)Giovanni Cernogoraz Kroatia 49 , … 35) Janne Kirvesmäki Suomi 46, … 47) Joni Granqvist Suomi 45.

 

Naisten trap, tilanne 25/75 kiekon jälkeen: 1) Beatriz Martinez Espanja 25, … 10) Marika Salmi Suomi 23, … 33) Mopsi Veromaa Suomi 20, …46) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 18

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.