Minna Leinonen hopealle Antalyan maailmancupissa
4.5.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Paralympia-ampujien maailmancupissa Turkin Antalyassa Minna Leinonen laukoi ilmakiväärin R5-peruskilpailussa maksimipisteet 600. Sisäkymppejä kertyi 58.

Leinosen tavoite oli päästä nopeaan ampumarytmiin, ja siinä hän onnistui. Ammuntaa hidasti hiukan kuumassa ampumahallissa käsien hikoilu.

– Avustaja kuivasi kahvakäden aina välillä, ammuin sitten varmuuden vuoksi vielä pari kuivalaukausta – ja sitten taas jatkoin kovilla, kertoi Leinonen kisan jälkeen.

Kolmesta peruskilpailun erästä kaikkiaan seitsemän ampujaa laukoi täydet 600. Paalupaikalle laukoi Slovenian Francek Tirsek, kaikki osumat sisäkympissä. Neljä ampujaa tuloksella 599 ratkoi shoot-offissa finaalin menijän. Paras heistä oli Ukrainan Vasil Kovaltshuk.

Tirsekin huikea tahti jatkoi myös finaalissa, ja yleisö saattoi vain huokailla ihastuksesta hänen keskikymppejään. Slovenialainen vei ylivoimaisen voiton pistein 600+106,8. Tulos on uusi maailmanennätys.

Peruskilpailun jälkeen neljänneksi rankattu Minna Leinonen nousi toisella finaalilaukauksellaan (10,8) mitalitaistoon ja otti maailmancupin hopeamitalin tuloksella 600+105,3. Pronssimitalin uusinnan jälkeen vei Serbian Savanovic tuloksellaan 600+104,5. Britannian Fontain taipui shoot-offissa, lukemat 10,7 ja 10,5.

Leinonen oli helpottunut finaalin jälkeen.

– On ihanaa sijoittua kärkipäähän. Tuntuu helpottavalta!

Seuraavat kansainväliset kisat Leinosella ovat Saksan Bad Orbissa 24.-28. toukokuuta. R5:ssä kilpaili myös Jukka Mikkonen. Mikkosen ase rikkoutui harjoituspäivänä, ja hän ampui kilpailunsa Leinosen aseella. Tuloksella 589 Mikkosen sijoitus oli 30:s.

Ilmakiväärin R3-kilpailussa tuloksella 594 Erkki Pekkalan sijoitus oli 15:s.

Teksti: Pirjo Peltola