Veikko Palsamäki Hannoverissa 14:s
11.5.2012 klo 12:00

Saksan Hannoverissa järjestettävissä kansainvälisissä ampumakilpailuissa 35 maan ampujat kilpailevat kivääri-, pistooli- ja liikuntarajoitteisten sarjoissa. Integroitu kilpailutapahtuma on saanut paljon kiitosta kilpailijoilta ja valmentajilta.

Sen sijaan Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) toiminta on saanut voimakasta kritiikkiä osakseen, sillä tämän vuoden kilpailukalenterissa IPC:n maailmancupeissa ei ole yhtään 25 metrin pistooli- tai 50 metrin kiväärilajeja. Ei siis ihme, että Hannover kerää Lontoon paralympialaisiin tähtääviä osallistujia Australiaa ja Uutta-Seelantia myöten. Olympialajeissa mukana ovat aikuisten lisäksi myös nuorten sarjat.

Pienoiskiväärin 60 ls makuun R6-kilpailussa Suomea edusti Veikko Palsamäki. Tuloksellaan 581 hän sijoittui kovassa seurassa sijalle 14. Palsamäen sarjat olivat 99+96+94+98+98+96.

– Kilpailu lähti hyvin liikkeelle, mutta toisen sarjan alkuun tein tekemällä kahdeksikon. Kolmannessa sarjassa olin ihan pihalla, kun osumat kiersivät kymppiä, hän kertasi kilpailuaan.

Palsamäki kuitenkin kokosi itsensä vaikeuksien jälkeen, ja kilpailun loppu sujui siedettävästi.

Kilpailun voitti Venäjän Tatjana Rjabtshenko tuloksella 594. Ruotsin Jonas Jasobsson saavutti hopeaa tuloksella 593, ja yllätyspronssin otti Iso-Britannian Karen Butler tuloksella 591.

Palsamäki kilpailee lauantaina miesten pienoiskiväärin makuukilpailussa ja liikuntarajoitteisten ilmakiväärikilpailussa.

Suomi on saavuttanut kaksi maapaikkaa Lontoon paralympialaisiin. Suomen paralympiajoukkue nimetään heinäkuun 2. päivänä.

Hannoverissa kilpaillaan viikonloppuna myös 25 metrin pistoolilajien Eurooppa Cup, jonne Suomen joukkue saapui Pilsenin kansainvälisistä kilpailuista.

Teksti: Pirjo Peltola