Heikki Meriluoto EM-skeetin kahdeksas
20.5.2012 klo 12:00

Heikki Meriluoto sijoittui EM-kilpailujen skeetissä kahdeksanneksi Kyproksen Larnakassa. Kuva: Jari Karinkanta

Suomalaisten hyvät otteet saivat jatkoa sunnuntaina Kyproksen Larnakassa jatkuneissa haulikkolajien EM-kilpailuissa, kun Heikki Meriluoto sijoittui miesten skeetissä kahdeksanneksi. Poikien sarjassa paras suomalainen oli Henri Sorvo, joka sijoittui 16:nneksi.

Lauantaina alkaneissa haulikkolajien EM-kilpailuissa Marjut Heinonen sijoittui avauspäivänä naisten skeetissä hienosti seitsemänneksi. Nyt oli Heikki Meriluodon vuoro yltää hyvään sijoitukseen. Hän rikkoi 120 kiekkoa ja sijoittui kahdeksanneksi jääden vain kiekon päähän uusinnasta finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon.

Oulun Seudun Haulikkoampujia edustavan Meriluodon sarjat olivat 23+24+24+24+25.

– Tein maksimisuorituksen eli sen mitä välivuonna itsestä sain irti. Olen treenannut kotona kuukauden ja käynyt radalla ainoastaan kun on hyvä keli. Se toimi ihan hyvin, Meriluoto kertoi.

– Harmittaa ensimmäisen päivän helppo pummi (6A). Ilman sitä olisin päässyt tänään uusimaan finaalipaikasta. Toisaalta se helppo pummi terästi tähän päivään, ja tulos olikin tänään erinomainen. Täytyy olla myös tosi tyytyväinen saavutettuun tulokseen noihin tuuliin, hän jatkoi.

– Tosi hyvät radat ampua, enpä keksi mikä voisi olla paremmin, Meriluoto päätti.

Lauri Leskisen (Sibbo Skyttegille) tulos oli 116 ja sijoitus 40:s. Hän tähtäsi sarjat 25+21+24+25+21.

– Takki on aivan tyhjä! Treenit kulkevat kuin unelma, mutta kisassa en saa tulosta yhtään. Fiilis on ollut tosi hyvä treeneissä, mutta en vain onnistu kisassa. Yhden ohilaukauksen jälkeen tulee ihme romahduksia kuten täällä kaksi 21 kiekon sarjaa ja muut sitten lähes täyteen, Leskinen sanoi.

– Harjoittelu on mennyt laadun maksimoinniksi ja sitä kautta kilpailut tuloksen tekemiseksi ja rentous ammunnasta puuttuu. Nyt on vain lisättävä harjoitusmääriä ja saada sitä kautta rohkeutta kisasuorituksiin.

Meriluodon seuratoveri Teemu Vähämäki sijoittui 47:nneksi tuloksellaan 114 (24+19+23+25+23).

– Pari hyvää sarjaa, kaksi kohtalaista ja yksi ala-arvoinen sarja. Ammunta tuntui ihan hyvältä, vaikka ei ollutkaan parasta tasoa. Sain kuitenkin kohtalaisen tuloksen eilisen yhden katastrofisarjan jälkeen (19 kiekkoa). Radat olivat kyllä erinomaiset, Vähämäki sanoi.

Miesten skeetin Euroopan mestaruuden voitti italialainen Valerio Luchini, jonka tulos oli 147 (122+25). Joukkuekilpailussa Suomi oli yhdestoista.

Myös poikien skeetissä oli mukana kolme suomalaista, joista EM-urakan selvitti parhaiten Lahden Ampumaseuraa edustava Henri Sorvo. Hänen tuloksensa 111 oikeutti 16. sijaan. Keski-Suomen Ampujien Lauri Tiainen oli 25:s rikottuaan 108 kiekkoa. Pekka Heinonen Suomussalmen Urheiluampujista oli 30:s tuloksellaan 105. Joukkuekilpailussa Suomen pojat sijoittuivat kuudenneksi.

Poikien kisan ykkönen oli isäntämaan Nicolas Vasiliou. Hänen voittotuloksensa oli 142 (121+21).

Maanantai on EM-Larnakassa harjoituspäivä. Kilpailut jatkuvat tiistaina miesten ja poikien kaksoistrapilla. Miesten kilpailussa on mukana kaksi suomalaista: Simo Köylinen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Sami Ritsilä (Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujat).

Toukokuu on varsin vilkas kuukausi ampumaurheilussa, sillä Italian Milanossa päättyi tänään kivääri- ja pistoolilajien maailmancup ja Saksan Münchenissä järjestettävän kauden viimeisen maailmancupin ensimmäiset kilpailut ovat keskiviikkona 23. toukokuuta. Münchenissä kilpaillaan Milanon tavoin kivääri- ja pistoolilajeissa.

Haulikkolajien EM-kilpailut
Larnaka, Kypros 17.-26.5.

Tuloksia su 20.5.

Miesten skeet 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Valerio Luchini Italia 147 (122+25), 2) Efthimios Mitas Kreikka 146 (121+25), 3) Georgios Achilleos Kypros 145 (123+22/uusinta 4), 4) Andreas Chasikos Kypros 145 (121+24/3), 5) Jakub Tomecek Tshekki 145 (122+23/1), 6) Tomas Nydrle Tshekki 144 (121+23), … 8) Heikki Meriluoto Suomi 120, … 40) Lauri Leskinen Suomi 116, … 47) Teemu Vähämäki Suomi 114.

Miesten skeet 125 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Kypros 365, 2) Italia 361, 3) Tshekki 359, … 11) Suomi 350.

Poikien skeet 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Nicolas Vasiliou Kypros 142 (121+21), 2) Gabriele Rossetti Italia 141 (117+24/uusinta 2), 3) Miroslav Pacak Tshekki 141 (118+23/1), 4) Milos Slavicek Tshekki 140 (117+23), 5) Frantisek Kadlec Tshekki 140 (117+23), 6) Anatoli Fedorov Venäjä 138 (115+23), … 16) Henri Sorvo Suomi 111, … 25) Lauri Tiainen Suomi 108, … 30) Pekka Heinonen Suomi 105.

Poikien skeet 125 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Tshekki 352, 2) Italia 346, 3) Kypros 344, … 6) Suomi 324.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.