Simo Köylinen EM-kaksoistrapin 15:s, Sami Ritsilä 19:s
22.5.2012 klo 12:00

Simo Köylinen sijoittui kaksoistrapin EM-kilpailuissa 15:nneksi. Kuva: Jari Karinkanta

Haulikkolajien EM-jatkuivat tiistaina Kyproksen Larnakassa, kun miehet kilpailivat kaksoistrapin mestaruudesta. Suomalaiskaksikko Simo Köylinen ja Sami Ritsilä nappasi sijat 15 ja 19.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan Simo Köylisen tulos oli 136. Hänen sarjansa olivat 47+45+44. Sami Ritsilä Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujista rikkoi 134 kiekkoa (49+43+42). Viime elokuussa Belgradissa järjestetyissä EM-kilpailuissa Köylinen rikkoi 138 kiekkoa ja Ritsilä 135. Heidän sijoituksensa olivat tuolloin 16:s ja 17:s.

– Tänään olivat edellytykset 140:n ja parempaankin tulokseen! Ammunta tuntuu koko ajan paremmalta ja paremmalta. Alan pikku hiljaa päästä eroon talven virheistä, mutta nyt ampuma-asento oli liian pysty ja tuli käsillä veto. Kahdessa vikassa sarjassa tulivat pienet mustat hetket, ja tuli ehkä sitä vanhaa virhettäkin. Ehkä rytmi oli vähän liian hidas, Köylinen kertasi suoritustaan.

– Heittimet heittivät täällä kiekkoja vähän mihin sattuu. Toivoisin huolellisuutta järjestäjien taholta. Rata ei ollut helppo ampua, koska etumaastossa oli monenlaista väriä, hän jatkoi.

Ritsilän alku oli todella hyvä. Keli oli hyvä, mutta sitten alkoi tuulla ja ongelmia tuli.

– Jos keli olisi pysynyt samanlaisena kuin aamun ekassa sarjassa, kaikki olisi ollut mahdollista. Tunne oli tosi hyvä, ja odotin, että nyt olisi saattanut tulla kova tulos, hän sanoi.

– Mutta ei, olisi saanut olla vähän tuuriakin matkassa. Nyt sitten alan keskittyä kotimaan kisoihin!

Miesten kaksoistrapin Euroopan mestaruuden voitti Ruotsin Håkan Dahlby, jonka tulos oli 195 (146+49). Joukkuekilpailun ykkönen oli Venäjä. Poikien kisan ykkönen oli Venäjän Artem Nekrasov tuloksellaan 185 (142+43). Venäjä otti myös poikien joukkuekisan voiton.

Keskiviikko on EM-Larnakassa harjoituspäivä. Kilpailut jatkuvat torstaina naisten ja tyttöjen sekä miesten ja poikien trapilla. Naisten kilpailussa ovat suomalaisista mukana Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sekä Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille). Miesten kisaan osallistuvat Ari Jokinen (Lahden Ampumaseura) ja Janne Kirvesmäki (Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseura).

EM-kilpailut päättyvät perjantaina, kun miehet ja pojat saavat trap-kilpailunsa päätökseen.

Lauantaina alkaneissa haulikkolajien EM-kilpailuissa Marjut Heinonen sijoittui avauspäivänä naisten skeetissä hienosti seitsemänneksi, ja sunnuntaina Heikki Meriluoto sijoittui kahdeksanneksi jääden vain kiekon päähän uusinnasta finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon.

Toukokuu on vilkas kuukausi ampumaurheilussa, sillä Italian Milanossa päättyi sunnuntaina kivääri- ja pistoolilajien maailmancup ja Saksan Münchenissä järjestettävän kauden viimeisen maailmancupin ensimmäiset kilpailut ovat keskiviikkona 23. toukokuuta. Münchenissä kilpaillaan Milanon tavoin kivääri- ja pistoolilajeissa. Mukana on kaksitoista suomalaista.

Haulikkolajien EM-kilpailut
Larnaka, Kypros 17.-26.5.

Tuloksia ti 22.5.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali: 1) Håkan Dahlby Ruotsi 195 (146+49), 2) Steven Scott Iso-Britannia 190 (142+48), 3) Vasili Mosin Venäjä 189 (144+45), 4) Daniele Di Spigno Italia 187 (142+45), 5) Mihail Leybo Venäjä 185 (141+44), 6) Stevan Walton Iso-Britannia 176 (141+35), … 15) Simo Köylinen Suomi 136, … 19) Sami Ritsilä Suomi 134.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Venäjä 424, 2) Iso-Britannia 419, 3) Italia 418.

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali: 1) Artem Nekrasov Venäjä 185 (142+43), 2) Nathan Xuereb Malta 182 (142+40/uusinta 2), 3) Kirill Fokejev Venäjä 182 (137+45/1), 4) Andrea Vescovi Italia 180 (136+44), 5) Filip Praj Slovakia 178 (137+41), 6) Roman Zagumennov Venäjä 173 (135+38).

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Venäjä 414, 2) Italia 396.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.