Liikkuvan maalin MM-kilpailut: Krister Holmberg kärjessä normaalijuoksujen toiseen päivään
4.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Krister Holmberg johtaa liikkuvan maalin 60 ls kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen. Kuvat: Lassi Palo
Poikien sarjan sekajuoksujen MM-kultaa sunnuntaina voittanut Heikki Lähdekorpi lähtee normaalijuoksujen toiseen päivään 7. sijalta.

Krister Holmberg on erinomaisessa vireessä Ruotsin Västeråsissa maanantaina jatkuneissa liikkuvan maalin MM-kilpailuissa. Hän on kärjessä miesten 50m normaalijuoksujen kilpailussa ensimmäisenä päivänä ammuttujen hitaiden juoksujen jälkeen. Jani Suoranta on poikien sarjassa parhaana suomalaisena neljäntenä.

– Holmberg ampui todella hyvin, paremmin ei oikeastaan voi ampuakaan. Muuten meillä oli alavireinen päivä. Joukkuekisat pitää ottaa jotenkin haltuun ja tahtia pitää vähän kiristää, jotta pääsisimme omalle tasollemme. Huomenna sitten nähdään mitä tulee, valmentaja Ville Häyrinen summasi toisen MM-kilpailupäivän suomalaisannin.

Raseborgs Skyttar -seuraa edustava Krister Holmberg on normaalijuoksujen ensimmäisen päivän jälkeen kilpailun kärjessä, kun hän tähtäsi yhtä vaille täydet pisteet 299. Kangasalan Kymppi 64 -seuraa edustavan Tomi-Pekka Heikkilän ensimmäisen päivän tulos oli 292, joka oikeuttaa 14. sijaan. Holmbergin seuratoverin Niklas Hyvärisen tulos oli 290, ja hän on kilpailussa 20. sijalla.

Poikien sarjassa Jani Suoranta ja Sami Heikkilä (Kymppi-64, Kangasala) sekä Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) ovat miehittäneet sijat 4., 6. ja 7. Heidän tuloksensa olivat 289, 286 ja 285. Kilpailua johtavan ukrainalaisen Oleksandr Moshnenkon tulos oli 294.

Kova tuuli ja sade eivät enää maanantaina kiusanneet urheilijoita ja järjestäjiä, sillä kisat päästiin ampumaan aurinkoisessa säässä. Sadekuuro tuli vasta sitten, kun urheilijoita kuljettanut bussi lähti kisapaikalta takaisin Västeråsiin.

Liikkuvan maalin MM-kilpailujen ensimmäiset mitalit Ruotsin Västeråsissa jaettiin sunnuntaina miesten ja poikien 40 ls sekajuoksuissa. Suomi aloitti kisat vahvasti, sillä pojat ottivat Lähdekorven johdolla upean kolmoisvoiton ja joukkuekultaa, ja miesten sarjassa Holmberg oli kolmas. Suomen miehet olivat joukkuekilpailussa kuudensia.

Västeråsissa ammutaan huomenna miesten ja poikien 50m normaalijuoksujen kilpailu loppuun eli nopeat juoksut ja viimeiset 30 laukausta. Urheilijat siirtyvät välittömästi kilpailun jälkeen Tukholmaan, jossa järjestetään 10m lajit.

Viimeinen kilpailupäivä on lauantai 9. kesäkuuta. Liikkuvan maalin MM-kilpailut ovat yksi Tukholman olympialaisten 100-vuotisjuhliin liittyvistä tapahtumista. Tukholmassa järjestettiin kesäolympialaiset vuonna 1912. MM-kisoihin osallistuu noin sata urheilijaa yhdeksästätoista maasta, ja kisoissa on yhteensä noin 300 starttia.

ISSF:n liikkuvan maalin MM-kilpailut
Västerås ja Tukholma, Ruotsi 1.-10.6.

Tilanne ma 4.6.

Miesten 50m liikkuvan maalin 30/60 ls, normaalijuoksut (hitaat): 1) Krister Holmberg Suomi 299, 2) Emil Martinsson Ruotsi 298, 3) Dmitri Romanov Venäjä 297, … 14) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 292, … 20) Niklas Hyvärinen Suomi 290.

Poikien 50m liikkuvan maalin 30/60 ls, normaalijuoksut (hitaat): 1) Oleksandr Moshnenko Ukraina 294, 2) Vladlen Onopko Ukraina 291, 3) Mattias Björk Ruotsi 291, 4) Jani Suoranta Suomi 289, … 6) Sami Heikkilä Suomi 286, 7) Heikki Lähdekorpi Suomi 285.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.