Suomen pojat kaksoisjohdossa normaalijuoksujen toiseen MM-päivään
8.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Krister Holmberg seurasi seuratoverinsa Niklas Hyvärisen ammuntaa perjantaina Tukholman MM-kilpailuissa. Kuvat: Lassi Palo
Tomi-Pekka Heikkilä aloittaa kisojen viimeisen päivän 17. sijalta.
Micaela Qvarnström on hyvissä asemissa tyttöjen kisassa.

Sami Heikkilällä ja Heikki Lähdekorvella on kaksoisjohto liikkuvan maalin MM-kilpailujen poikien 10m normaalijuoksujen kilpailussa ensimmäisenä päivänä ammuttujen hitaiden juoksujen jälkeen. Krister Holmberg on miesten sarjassa parhaana suomalaisena kymmenentenä. Micaela Qvarnström on myös hyvässä vireessä. Eilen voitetun sekajuoksujen MM-kultamitalin jälkeen hän jatkaa tyttöjen kilpailua neljänneltä sijalta.

– Kaikki ovat ampuneet tänään ihan hyvin. Sami Heikkilä oli tänään joukkueen paras. Juniorit ovat muutenkin tosi hyvissä asemissa, kuten Krister Holmberg ja Tomi-Pekka Heikkilä miesten sarjassa. Kun Niklas Hyvärinen ampui pisteet 286, on myös joukkueella mennyt hyvin, valmentaja Ville Häyrinen summasi MM-kilpailujen toiseksi viimeisen päivän suomalaisannin Tukholmassa järjestettävissä kisoissa.

– Tyttöjen sarjassa Micaela on myös erittäin hyvin kilpailussa mukana.

Raseborgs Skyttar -seuraa edustava Krister Holmberg on 10m normaalijuoksujen ensimmäisen päivän eli hitaiden juoksujen jälkeen miesten kilpailussa 10. sijalla, kun hän tähtäsi pisteet 290. Kangasalan Kymppi 64 -seuraa edustavan Tomi-Pekka Heikkilän ensimmäisen päivän tulos oli 289. Se oikeuttaa 17. sijaan. Niklas Myös Raseborgs Skyttar -seuraa edustavan Hyvärisen tulos oli 286, ja hän on kilpailussa 26:ntena.

Poikien sarjassa suomalaisilla on kaksoisjohto, kun Kangasalan Kymppi 64 -seuran Sami Heikkilä ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi tähtäsivät pisteet 292 ja 288. Heikkilän seuratoveri Jani Suoranta jatkaa kilpailuaan kymmenenneltä sijalta ammuttuaan tuloksen 280.

Naisten sarjassa Marika Salminen (Kosken Tl Eränkävijät) on 15:nä tuloksellaan 169, ja tyttöjen sarjassa Micaela Qvarnström (Raseborgs Skyttar) on tuloksellaan 181 neljäntenä. Eroa kärkeen on neljä pistettä.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut päättyvät huomenna lauantaina eli 9. kesäkuuta, jolloin ammutaan normaalijuoksujen nopeat juoksut. Miehet ja pojat ampuvat viimeiset 30 laukausta sekä naiset ja tytöt viimeiset 20 laukausta.

Liikkuvan maalin 50m kilpailut järjestettiin Västeråsissa, josta siirryttiin tiistaina Tukholmaan. 10m lajien kisapaikka on olympiastadionin välittömässä läheisyydessä Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) tiloissa. Liikkuvan maalin MM-kilpailuihin osallistuu noin sata urheilijaa yhdeksästätoista maasta, ja kisoissa on yhteensä noin 300 starttia.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut ovat yksi Tukholman olympialaisten 100-vuotisjuhliin liittyvistä tapahtumista. Tukholmassa järjestettiin kesäolympialaiset vuonna 1912. Juhlavuoden päätapahtuma on lauantai-iltana Tukholman stadionilla. Juhliin on tulossa muun muassa 700 olympialaisiin osallistunutta ruotsalaista.

ISSF:n liikkuvan maalin MM-kilpailut
Västerås ja Tukholma, Ruotsi 1.-10.6.

Tilanteita pe 8.6.

Miesten 10m liikkuvan maalin 30/60 ls + mitaliottelut, normaalijuoksut (hitaat): 1) Dmitri Romanov Venäjä 295, 2) Miroslav Janus Tshekki 295, 3) Bedrich Jonas Tshekki 294, 4) Yehor Chyrva Ukraina 293, … 10) Krister Holmberg Suomi 290, … 17) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 289, … 26) Niklas Hyvärinen Suomi 286.

Poikien 10m liikkuvan maalin 30/60 ls, normaalijuoksut (hitaat): 1) Sami Heikkilä Suomi 292, 2) Heikki Lähdekorpi Suomi 288, 3) Stanislav Los Ukraina 287, 4) Vladlen Onopko Ukraina 286, … 10) Jani Suoranta Suomi 280.

Naisten 10m liikkuvan maalin 20/40 ls + mitaliottelut, normaalijuoksut (hitaat): 1) Olga Stepanova Venäjä 197, 2) Zeng Yang Kiina 196, 3) Natalia Gurova Kazakstan 193, 4) Xue Yan Li Kiina 192, … 15) Marika Salminen Suomi 169.

Tyttöjen 10m liikkuvan maalin 20/40 ls, normaalijuoksut (hitaat): 1) Veronika Major Unkari 185, 2) Olena Tshehovska Ukraina 184, 3) Minori Banno Japani 184, 4) Micaela Qvarnström Suomi 181.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.