Pistoolin Eurooppa Cup: Suomalaisten tulostaso jäi alle odotusten
8.7.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haminassa viikonloppuna järjestettävän pistoolin 25m Eurooppa Cupin toinen päivä ei tuonut suomalaisvärejä mukanaan. Vakiopistoolin kisan voitti eilinen hopeamies Boris Artaud. Paras suomalainen oli Ari Meinander yhdeksännellä sijallaan.

Sunnuntaina käydyssä vakiopistoolikisassa ei suomalaismenestystä juhlittu. Kilpailun voitti Ranskan Boris Artaud tuloksella 573. Toiseksi sijoittui Saksan Stephan Trippel tuloksella 572. Pronssin vei Ruotsin Jan-Olof Danielsson (571). Paras suomalainen oli Ari Meinander. Hän sijoittui yhdeksänneksi tuloksella 558. Jorma Jäntti oli kymmenes tuloksella 556 ja eilen isopistoolin finaalipaikan napannut Marko Räsänen yhdestoista tuloksella 554. Eilen pronssia napanneen Teemu Lahden kisa kaatui tähtäysongelmiin ja hän jäi kauas kärkisijoilta ollen kisan seitsemästoista tuloksella 548.

Pistoolilajien valmentaja Marko Leppä ei ollut tyytyväinen suojattiensa suorituksiin.

– Eihän tässä tulostasoon voi millään olla tyytyväinen. Odotukset olivat huomattavasti korkeammalla, Leppä harmitteli kisan jälkeen.

Leppä ei löytänyt suoranaista syytä viikonlopun heikkoon menestykseen. Valmisteluissa ja harjoituksissa ei ole löytynyt moitittavaa. Leppä kuitenkin kiitteli nuoren Otto Suurosen otteita päivän kisassa. Tulos 530 oli nuorelle miehelle hyvä ja kokemus kansainvälisestä kisasta arvokas.

Päivän alhaisen tulostason vuoksi Eurooppa Cupin finaalissa ei nähdä vakiopistoolikisassa muita suomalaisia kuin viime vuoden finaalivoittaja Teemu Lahti. Tänään Haminasta ei lisää suomalaispaikkoja herunut. Eurooppa Cupin finaali ammutaan Ruotsissa Uppsalassa syyskuun puolessa välissä.

Kisojen järjestäjänäkin toiminut Marko Leppä oli muutoin tyytyväinen kisaviikonloppuun. Kansainväliset vieraat hurmattiin lauantai-iltana meriretkellä ja suomalaismaisemia ihaillen. Järjestelyt sujuivat hyvin koko viikonlopun ja tyytyväiset vieraat lähtivät sunnuntaina kotimatkalle.

Tulokset:

Sunnuntai 8.7. vakiopistooli: 1) Boris Artaud Ranska 573, 2) Stephan Trippel Saksa 572, 3) Jan-Olof Danielsson Ruotsi 571 …9) Ari Meinander Suomi 558, 10) Jorma Jäntti Suomi 556, 11) Marko Räsänen Suomi 554, …13) Marko Talvitie Suomi 552, …16) Antti Jokinen Suomi 548, 17) Teemu Lahti Suomi 548, ….22) Ville Nousiainen Suomi 537, 23) Asser Vuola Suomi 532, 24) Otto Suuronen Suomi 530