Marjo Yli-Kiikka hyvillä mielin ”piekkarin” harjoituksissa
1.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juha Hirvi ja Marjo Yli-Kiikka hyväntuulisina Lontoon ampumaradalla.

Kivääriampuja Marjo Yli-Kiikka aloitti pienoiskiväärin harjoitukset Lontoon ampumaradalla keskiviikkona hyvillä ja iloisin mielin.

– Fiilis on hyvä, Marjolla se on ollut hyvä koko viikon ajan. Alamme nyt katsella ”piekkaria”, tämä on ensimmäinen harjoitus. Jos kaikki sujuu normaalisti, emme tule tänne torstaina, vaan vasta perjantaina, jolloin ovat viralliset harjoitukset, kertoi Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja ja Yli-Kiikan valmentaja Juha Hirvi.

– Jos nyt ei ole kunnossa, ei täällä treenaamalla kunto enää nouse, hän jatkoi.

Naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailu on lauantaina 4. elokuuta.

– Marjon tuntuma tähän lajiin on hyvä. Hän ampui kotimaassa hyvin, eikä isoja ongelmia pitäisi olla. Terveys tuntuu olevan hyvä, kuten myös mielikin. Katsotaan sitten kisassa kuinka paljon pisteitä hän saa, Hirvi mietiskeli.

– Treenit menivät lopulta hyvin, nousujohteisesti, hän kertoi poistuessaan takaisin kisakylään.

Yli-Kiikka oli tyytyväinen viime lauantaiseen avauskilpailuunsa Lontoon olympialaisissa, kun hän sijoittui ilmakiväärissä 16:nneksi tähdättyään pisteet 395. Paras sijoitukseni ja tulokseni olympialaisten ilmakiväärissä, hän hymyili kisan jälkeen.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Marjo Yli-Kiikka osallistuu olympialaisiin nyt kolmannen kerran. Kahdeksan vuotta sitten Ateenassa hän oli ilmakiväärissä 22:s ja neljä vuotta sitten Pekingissä 38:s. ”Piekkarissa” hän on aiemmin ollut 20:s (Ateena) ja 14:s (Peking).

Hirven mukaan elämä olympialaisten kisakylässä on ollut leppoisaa.

– Kämpät ovat hyvät, ruoka on hyvää ja etäisyydet ovat lyhyet. Omaa rauhaa saa tarvittaessa, mutta toisaalta on välillä kiva käydä Olympiakomitean toimistolla jutskailemassa ja kyselemässä kuulumisia muistakin lajeista. Siellä on myös tarjolla suomalaista kahvia, leipää, salmiakkia ja suklaata, Hirvi hymyili.

Lisää tietoa olympialaisista löydät täältä ja täältä.