Matti Leskelä Suomen mestaruuteen
3.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Matti Leskelä taisteli itselleen ensimmäisen Suomen mestaruutensa ikämiesten 300 metrin kiväärin SM-kilpailuissa Lahdessa perjantaina 3.8.2012. Leskelä ampui Y50-sarjassa hienon tuloksen 296 vapaakiväärin 30 laukauksen makuukilpailussa.

Matti Leskelä oli silminnähden täynnä puhkua, kun hän nousi makuukilpailun päättyessä ylös ampuma-asennostaan. Hän tiesi, että tulos oli hyvä, mutta ei kuitenkaan tiennyt sitä, mikä tulisi olemaan hänen sijoituksensa. Leskelän sarjat olivat 99, 99 ja 98 pistettä. Ampumakaverien lämpimät onnittelut ja oma varmistus tulostaululta sai Leskelän entistä paremmalle tuulelle. Ensimmäinen Suomen mestaruus oli saavutettu. Tulos jäi uupumaan vain pisteen Matti Viljakaisen hallussa olevasta Suomen ennätyksestä, mutta se ei tänään haitannut. Mestaruus on aina iloinen asia!

Toiseksi tiukassa kilpailussa sijoittui Kuopion Ampuma- ja metsästysseuran Tapio Kajan pistettä huonommalla tuloksella (98, 98, 99). Suomenennätysmies Viljakainen oli kolmas tuloksella 294 (98, 97, 99). Viljakainen taisteli pronssimitalin tasatuloksella vuoden 1994 vakiokiväärin maailmanmestarista Jukka Salosesta napakympein 17 – 11.

Sarjassa Y60 voiton nappasi Säkylän Seudun Ampujien Heikki Ranne tuloksella 295. Hopeaa otti SäSa:n Jouko Forsten tuloksella 294. Kolmanneksi ylsi Ismo Kärmeniemi Etelä-Saimaan Ampujista (293).

Jos nuoremmat ikämiehet ampuivat hyvin, niin myös Y70-sarjassa tehtiin hyviä suorituksia. Raseborg Skyttarien Kauko Kaartinen ampui huiman tuloksen 295 (97, 100, 98). Kaartisen tulos on uusi ikäsarjan Suomen ennätys; aikaisempikin oli hänen nimissään (292). Kaartisen sadan pisteen sarja oli päivän ainut. Toiseksi ampui Keski-Suomen Ampujien Matti Hietikko tuloksella 286 ja kolmanneksi järjestävän seuran, Lahden Ampumaseuran Tauno Lindström tuloksella 284.

Vapaakiväärin makuukilpailussa Säkylän Seudun Ampujat teki uuden Suomen ennätyksen pistein 882. Joukkueessa ampuivat Heikki Ranne (295), Matti Viljakainen (294) ja Jouko Forsten (293). Aikaisempi ennätys parani peräti kahdeksan pistettä.

Kilpailujen muut tulokset on luettavissa LAS:n sivuilta: http://www.lahdenampumaseura.fi/kilpailut/kivaari/tulokset/

Ikämiesten 300 metrin lajit jatkuvat lauantaina vapaakiväärin asentokilpailulla ja vakiokiväärin makuukilpailulla.