Petra Liljeberg Suomen mestaruuteen vakiokiväärin asentokilpailussa
5.8.2012 klo 12:00

Kyrkslät Skytteföreningiä edustava Petra Liljeberg otti toistamiseen voiton vakiokiväärissä sunnuntaina jatkuneissa ikäkausisarjojen 300 metrin Suomen mestaruuskilpailuissa Lahdessa. Tänään oli vuorossa 3×20 laukauksen asentokilpailu Y20-sarjassa, jossa taakse jäivät muun muassa Anton Aprelev (RS) ja Jaakko Björkbacka (LehA). Eilispäivänä Liljeberg voitti vakiokiväärin makuukilpailun.

Liljeberg hallitsi Y20-sarjan asentokilpailua alusta alkaen. Tuulisessa säässä ammutun kilpailun makuuosa oli 192 pistettä, pysty 178 pistettä ja polvi samoin 178 pistettä. Yhteispisteillään 548 hän jätti taakseen Anton Aprelevin kuudella pisteellä (542, 190-166-186) ja Jaakko Björkbackan yhdeksällä pisteellä (539, 190-171-178). Nuori neitonen oli silminnähtävästi tyytyväinen viikonlopun saaliiseensa. Liljeberg hallitsee hyvin myös kiväärilajien lyhyemmät matkat. Hän on aiemmin sijoittunut mitaleille myös 10 metrin ja 50 metrin lajeissa.

Y50-sarjassa ylivoimaiseen voittoon ampui Keski-Suomen Ampujien Jukka Salonen tuloksella 560 (199-172-189). Hopeaa otti Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Tapio Kajan tuloksella 552 (193-172-187). Pronssille ylsi salon Seudun Ampujien Markku Haklin pistein 548 (190-172-186).

Y60-sarjan mitalit menivät Kontiolahden Urheilijoiden Kalle Leskiselle (552, 194-167-191), Raseborgs Skyttarien Ralf Westerlundille (544, 196-163-185) ja Säkylän Seudun Ampujien Jorma Röppäselle (539, 185-168-186).

Y70-sarjaa hallitsi Raseborg Skyttarien Kauko Kaartinen 525. Hopealle ylsi Pohjois-Hämeen Ampujien Tauno Törnudd. Pronssia otti Lahden Ampumaseuran Jussi Ruohonen 515.

Vakiokiväärin joukkuekilpailun voitti totuttuun tapaan Säkylän Seudun Ampujat miehityksellä Mati Viljakainen, Heikki Ranne ja Jorma Röppänen.

Lahden Ampumaseuran järjestämät 300 metrin Suomen mestaruuskilpailut onnistuivat kokonaisuudessaan erinomaisesti, kuten LAS:n perinteisiin kuuluu. Seuraavan kerran Lahden Hälvälässä, kansallisessa ampumakeskuksessamme, ratkotaan 300 metrin Suomen mestaruuksia syyskuun 8.-9. päivinä yleisten sarjojen osalta.

Lisää tuloksia LAS:n sivuilla: