Nuoret haulikkolajien huiput kokoontuvat Orimattilaan
14.8.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Orimattilan Salolan ampumaradalla järjestetään 23.-26. elokuuta kansainvälisen nuorten haulikkocupin kolmas osakilpailu ja cupfinaalit. Lajeina ovat kaksoistrap, trap ja skeet.

Aikaisemmat osakilpailut on ammuttu Saksan Suhlissa ja Italian Porpettossa. Kunkin osakilpailun kaksi parasta pääsee Orimattilan osakilpailun jälkeen ammuttavaan cupfinaaliin. Kotimaisten kilpailijoiden lisäksi osanottajia saapuu Yhdysvalloista, Saksasta, Iso-Britanniasta, Kyprokselta, Turkista, Venäjältä, Belgiasta, Ranskasta, Virosta, Italiasta, Intiasta ja Slovakiasta sekä mahdollisesti myös Serbiasta.

Kyseessä on Vierumäellä helmikuussa järjestettyjen ilma-aseiden EM-kilpailujen jälkeen osallistujamaiden määrässä mitattuna suurin kansainvälinen ampumakilpailu Suomessa tänä vuonna.

Junioricupin osanottajien joukossa on useita ikäluokkansa ehdottomia maailman huippuja. Naisten trapin Lontoon olympialaisissa äskettäin voittanut italialainen Jessica Rossi osallistui junioricupin kilpailuihin pari vuotta sitten Orimattilassa.

Kilpailujen ensimmäisenä lajina eli torstaina 23. elokuuta ammutaan poikien kaksoistrapin kilpailu, johon on tulossa Intiasta kova kolmikko: Mittal Ankur, Shayan Masood ja Asher Noria. He ovat osallistuneet Orimattilan osakilpailuun aikaisempinakin vuosina. Noria on viime vuoden MM-kolmonen ja Mittal MM-kuutonen. Myös Venäjän joukkueista löytyy lajin huippunimiä: kevään EM-kilpailujen poikien kaksoistrapin ykkönen ja viime vuoden MM-hopeamies Artem Nekrasov ja EM-kilpailujen kolmonen Kirill Fokeev.

Tyttöjen ja poikien trapissa ja skeetissä nähdään myös kovia nimiä. Poikien trapiin on tulossa lähes 40 ampujaa, ja heidän joukossaan on ikäluokkansa huippuja Venäjältä, Yhdysvalloista, Turkista, Kyprokselta ja Intiasta. Tyttöjen trapissa saa kevään Euroopan mestari, Italian Silvana Stanco vastaansa EM-kolmosen, Venäjän Svetlana Krasheninnikovan ja viidenneksi sijoittuneen Ekaterina Rabayan.

Skeetiin osallistuu EM-kilpailujen kärkikaksikko Olga Firsova ja Natalia Vinogradova, joka on myös viime vuoden maailmanmestari. Ranskan MM-kakkonen Lucie Anastassiou, Slovakian EM-kolmonen Veronika Sykorova, Iso-Britannian Amber Hill ja Intian Sanya Sheikh eivät tule antamaan helpolla kärkisijoja venäläisampujille.

Poikien skeetissä nähdään koko viime MM-kisojen mitalikolmikko eli Venäjän Anatoli Fedorov, Italian Tammaro Cassandro ja Saksan Gerrit Wülpern.

Yhdysvaltojen joukkue saapuu ensimmäistä kertaa Orimattilaan kuuden ampujan voimin. Venäjän joukkueessa on 20 ampujaa. Saksalaiset ovat osallistuneet cupin osakilpailuun joka vuosi, ja heiltä löytyy myös huippuja kaikkiin lajeihin valmentajansa Axel Krämerin johdolla.

Italian joukkueella on aikaisemmillakin kerroilla ollut mukana valmentajana kaksinkertainen trapin olympiavoittaja Luciano Giovanetti.

Trap ja skeet ammutaan siten, että tyttöjen kilpailu (75 kiekkoa finaaleineen) sekä cupfinaali ammutaan lauantaina 25. elokuuta. Pojat jatkavat sunnuntaina 26. elokuuta vielä 50 kiekkoa, jonka jälkeen he ampuvat finaalin ja cupfinaalin.

Kilpailut järjestävä Orimattilan Seudun Urheiluampujat (OSU) toivoo myös yleisön löytävän tiensä Salolan ampumaradalle seuraamaan miten nuoret kotimaiset ampujamme menestyvät kilpaillessaan maailman huippujen joukossa.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.

Liitteet