Presidentti Niinistö paralympialaisista: ”Urheilun ja tunnelman tapahtuma”
3.9.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi maanantaina paralympiajoukkuetta Lontoossa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli edellispäivänä ehtinyt seuraamaan Jere Forsbergin puolivälierävoittoa jousiammunnassa, miesten maalipallojoukkueen voittoa isäntämaa Iso-Britanniasta sekä Leo-Pekka Tähden paralympiavoittoa 100 metrillä.

– Tämä on urheilun ja tunnelman tapahtuma. Emme ole nähneet yhtään suomalaista tappiota, Niinistö sanoi urheilijoille pitämässään puheessa.

Presidentti oli myös ilolla seurannut järjestäjämaan median paralympialaisuutisointia. Maanantaina Niinistö jatkoi tilaisuudesta kisakylään, jonka jälkeen vuorossa oli jousiammunnan ja yleisurheilun seuraamista. Sunnuntai-illan yleisurheilukokemus ja Tähden voitto olivat luonnollisesti ilahduttaneet presidenttiäkin.

– Olihan se hienoa, kerrassaan upeaa. Maamme-laulu kuultiin ensimmäisen kerran tuolla stadionilla, Niinistö viittasi olympia- ja paralympialaisiin.

– Paralympialaisissa tunnelma on tosi hieno, hiukan leppoisampi ja ehkä vielä kannustavampi. Kisat ovat kovia. Oli ihan selvää, että jos ohjelmaan vaan sopii, tulen tänne paikalle yhtälailla kuten olympialaisiinkin, Niinistö sanoi ja näki myös suomalaismedian uutisoinnin olevan kasvavalla trendillä vammaishuippu-urheilun osalta.

Tilaisuudessa puhui myös kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

– Te olette myös erittäin tärkeitä esikuvia. Teette tärkeää työtä suomalaisten eteen näyttämällä, että niille, joilla on fyysisiä rajoitteita, maailma on samalla lailla auki kuin muillekin. Kiitos siitä työstä mitä teette liikuntainnostuksen eteen. Me urheiluministeriön puolesta arvostamme kovaa työtä, Arhinmäki sanoi urheilijoille pitämässään puheessa.

– Vammaisurheilu ei saa tarpeeksi näkyvyyttä. Olisi kohtuullista, että sitä seurattaisiin laajemmin, Arhinmäki toivoi ja kehui Tähteä yhdeksi kovimmista suomalaisurheilijoista.

Tilaisuudessa urheilijoiden puolesta presidentille puhui Tähti, joka ojensi Niinistölle lahjana kakkulapion, sillä joukkueen mitalikahveille tiistai-iltana presidentti ei enää ehdi. Niinistö lähtee Lontoosta huomenna. Paralympialaisiin sunnuntaina saapunut Arhinmäki seuraa kisoja torstaihin asti.

Lähde: Suomen Paralympiakomitean tiedote 3.9.