Paralympialaiset: Veikko Palsamäki pienoiskiväärillä 21:s
4.9.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Veikko Palsamäki Lontoon paralympialaisissa (kuva lauantain kilpailusta). Kuva: Suomen Paralympiakomitea

Lontoon paralympialaisissa Veikko Palsamäki ampui R6-luokan 50m pienoiskiväärissä tuloksen 582, joka oikeutti 21. sijaan.

R6-luokan 50m pienoiskiväärin kilpailussa finaaliraja oli 589, josta haapajärveläinen Veikko Palsamäki jäi seitsemän pistettä. Hän tähtäsi tulokseensa 582 sarjat 96+97+97+97+96+99.

– Nyt oli muuten ihan hyvä, mutta tuulen kanssa oli vähän haastetta. Kun yritti ottaa ennakkoa, meni pikkuisen vasemmalta ohi. Jos oli ottamatta, meni oikealta ohi. Harmi, että 9,9-laakeja tuli vaikka kuinka paljon. Oli tosi vaikea tähdätä, kun puolivälistä alkoi olla niin, että yläosa oli varjossa ja alaosa auringossa, Palsamäki sanoi.

Palsamäelle pienoiskivääri oli jo ennakkoon vahvempi kuin ilmakivääri, jossa hän jäi 41:nneksi.

– Tämä nyt pikkuisen lohdutti, kun ilmakivääri meni penkin alle. Nyt pikkaisen puhallan ja mietin. Katson sitten, mitä aika tuo tullessaan, Palsamäki pohtii jatkoaan.

Hän on jo konkari kansainvälisillä kilpakentillä, sillä hän osallistui nyt neljänsiin paralympialaisiinsa.

Valmentaja Pirjo Peltola kuvasi Palsamäen tulosta ihan hyväksi. Peruskilpailun parhaan tuloksen 592 ampui Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Abdulla Sultan Alaryani. Kilpailussa oli mukana 48 osanottajaa.

– Vaikeasta kelistä huolimatta taso nousi yllättävän korkeaksi, Peltola sanoi.

Virallista menestystavoitetta Suomen kahden ampumaurheilijan joukkueelle ei ollut asetettu.  Ennen paralympialaisten alkua Peltola sanoi suomalaisampujien ”kantavan kortensa kekoon”. Suomalaisstartteja oli kolme, joista parhaaksi jäi Minna Leinosen R5-luokan ilmakiväärin 14. sija viime lauantaina. Palsamäki kilpaili samana päivänä ilmakiväärin R3-luokassa sijoittuen 41:nneksi.

– Minnan esitys ei ollut huono, mutta ei hänen tavoitteensa mukainen. Veikon piekkari oli tason mukainen, mutta hän ei pystynyt venymään, Peltola niputti ampujien paralympialaiset.

Vuoden 2004 paralympiavoittaja Leinonen on jo sanonut jatkavansa neljänsiin paralympialaisiinsa eli vuonna 2016 Rio de Janeirossa järjestettäviin kisoihin asti.

Lontoon paralympialaisten ampumaurheilussa kilpailee yhteensä 140 urheilijaa, joista miehiä on sata ja naisia 40. Kisat päättyvät sunnuntaina. Paralympialaisissa on 20 urheilulajia ja 503 mitalitapahtumaa. Urheilijoita Lontoossa on noin 4200 kaikkiaan 150 maasta.

Suomen joukkueeseen kuuluu 35 urheilijaa. Suomalaisedustusta on kaikkiaan kymmenessä lajissa, ja viralliseksi mitalitavoitteeksi on asetettu seitsemän mitalia. Mitaleja oli tiistai-iltapäivään mennessä tullut viisi (kolme kultaa, hopea ja pronssi).

Paralympialaiset
29.8.-9.9. Lontoo, Iso-Britannia

Tuloksia ti 4.9.

Pienoiskivääri 50m, R6-luokka: … 21) Veikko Palsamäki Suomi 582.

Lisää aiheesta täältä ja täältä.