Suomalaisille kaksoisvoitto 300m kiväärin Eurooppa cupin finaalissa
14.9.2012 klo 12:00

Antti Puhakka otti Zagrebissa perjantaina ensimmäisen Eurooppa cupin voittonsa.

Suomeen tuli upea kaksoisvoitto 300m kiväärin Lapua Eurooppa cupin finaalissa, kun Antti Puhakka voitti ja Juha Rutonen oli toinen Kroatian Zagrebissa perjantaina järjestetyssä makuuasennon kilpailussa. Puhakan tulos oli 599, ja Rutonen jäi hänestä pisteen.

Viime viikonvaihteessa käydyn kotimaisen ”300:n kunkku” -kilpailun kolme parasta jatkaa kauttaan Kroatian Zagrebissa viikonvaihteessa järjestettävässä 300m kiväärin Lapua Eurooppa cupin finaalissa. He ovat Kari Pennanen, Antti Puhakka ja Juha Rutonen.

Kotkan Ampumaseuraa edustava Puhakka ampui Zagrebissa pistettä vaille täydet pisteet. Hänen sarjansa oli 100+100+100+100+99+100. Tämä oli hänen ensimmäinen voittonsa Eurooppa cupissa.

– Palkintosijoja on, mutta ei ykkössijaa ennen tätä. Ihan hyvältä tämä maistuu, hän naurahti kilpailun jälkeen.

– Hyvin meni, ja tuloskin on hyvä. Yksi niukin mahdollinen ysi sinne tuli, hän sanoi.

Sodankylän Ampujia edustavan Rutosen sarjat olivat 100+99+100+100+100+99 ja tulos siten 598.

– Kilpailu lähti oikein hyvin liikkeelle, ja ammunta oli helppoa. Se meni aika rutiinilla, hän kertoi.

Sää oli tyyni ja ilma viileä, Rutosen mukaan ”600 pisteen keli”. Taululaitteissa olleet häiriöt sen sijaan aiheuttivat joillekin ampujille hivenen päänvaivaa, mutta Rutosen suoritukseen ne eivät vaikuttaneet. Puhakan mukaan hänen taululaitteensa näytti osumia, joita hän ei ollut ampunut.

– Ajatus vähän karkasi, mutta sain ammuttua hyvin loppuun asti, hän sanoi.

Kuukausi sitten Rutonen sijoittui kolmanneksi Eurooppa cupin kilpailussa Tshekin Plsenissä. Hän tähtäsi tuolloin 597 pistettä. Rutonen on sijoittunut samassa lajissa parhaimmillaan toiseksi kaksi vuotta sitten Saksan Weimarissa, kun hän ampui 599 pistettä.

Kouvolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustavan Pennasen tulos oli 591, joka oikeutti 17. sijaan. Hänen sarjansa oli 99+100+100+94+98+100. Yksi sarja siis epäonnistui – Pennasen mukaan siksi, että hän ”puristeli liikaa”.