Urheilukoulun aloitti kahdeksan ampumaurheilijaa
1.10.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jännittyneitä ilmeitä ja hymyjä syksyisessä Lahdessa, kun palvelukseenastumismääräys kaivettiin isoista laukuista Lahden varuskunnan portilla. Urheilukoulussa varusmiespalveluksensa aloitti maanantaina kahdeksan ampumaurheilijaa.

Lahden Urheilukoulun lokakuun 1. päivä aloittaneeseen kesälajien saapumiserään valittiin yhteensä 76 urheilijaa kolmestatoista lajista. Urheilijoista 71 on miehiä ja viisi naisia. Urheilukouluun valittiin kahdeksan ampumaurheilijaa.

Varusmiespalveluksensa tänään aloittaneet ampumaurheilijat ovat Sami Heikkilä (Kymppi -64, liikkuva maali), Pekka Heinonen (Suomussalmen Urheiluampujat, skeet), Aku Lilja (Siilinjärven Urheiluampujat, skeet), Katarina Långström (Kyrkslätt Skytteförening, kivääri), Riikka Parviainen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura, kivääri), Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura), Henri Sorvo (Lahden Ampumaseura, skeet) ja Henrik Wejberg (Hyvinkään Metsästysampujat, trap).

– Innolla odotan tulevia viikkoja – miten esimerkiksi pääsee ensimmäisen kuukauden aikana harjoittelemaan, kaikki hiuksensa pois ajanut Heikkilä mietti.

Sihvonen sen sijaan mietti ”karmeaa kohtaloa”, joka oli pian alkamassa. Hän puhui kuitenkin pilke silmäkulmassaan.

– Se perustuu siihen millaisia inttijuttuja olen kuullut. Toivottavasti tämä ei ole sellaista. Tiistaiaamu on varmasti kiireinen, hän hymyili.

Heikkilä ja Sihvonen olivat Parviaisen ja Långströmin kanssa samaa mieltä siitä, että varusmiespalvelus Urheilukoulussa on urheilullisesti erittäin hyödyllinen.

– Olen vähän odottavin mielin. Varmasti on mielenkiintoinen vuosi tulossa, Långström pohti.

Urheilukoulu on perustettu Lahteen vuonna 1979. Sen edeltäjinä vuodesta 1964 alkaen olivat urheilujoukkueet ja -komppaniat. Lahdessa on palvellut yli 4000 urheilijaa yli 50:stä eri lajista.