Jääkärit ylläpitivät Suomen ampumamainetta
3.12.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittavat jääkärit Katarina Långström, Riikka Parviainen ja Annika Sihvonen sijoittuivat hienosti joukkueella kuudenneksi pienoiskiväärin kolmiasentokilpailuissa tänään maanantaina alkaneissa 47. Sotilaiden maailman mestaruuskilpailuissa Kiinan Guangzhoussa.

Sotilaiden maailmanmestaruuskilpailujen ensimmäinen aamu valkeni sateisen tuulisena ja koleana. Päivän keskeisin laji oli naisten pienoiskiväärin 3-asentojen joukkuekilpailu, joka oli samalla karsinta huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun. Suomen naiset kävivät pirteinä taistoon, vaikka saapumisesta länsivaikutteiseen kisakaupunkiin oli kulunut vain kaksi vuorokautta. Ensimmäisessä erässä Suomen joukkueesta ampuivat Katarina Långström (ESF) ja Riikka Parviainen (SMAS). Jo kilpailun alku nostatti valmentaja Marko Lepässä oikeutetusti toiveita makuuosuuksien mennessä hyvin vaikeassa kelissä. Katarina Långström teki lopulta hienon tuloksen 571 (198-186-187) Riikka Parviaisen kootessa tuloksen 563 (194-184-185). Tuuli meinasi tehdä kepposet naisille jo pystyosuuksilla, mutta molemmat ampuivat silti hyvin omilla taitotasoillaan. Långström pysyi tiukasti eränsä kärkijoukossa toisen polvisarjan alkuun saakka, mutta sitten Aasian luonto otti veronsa. ”Toinen polvisarja oli ongelmallinen, ei vaan millään saanut rikottua kympin viivaa; lähellä, mutta niin kaukana”, Långström totesi ammunnan jälkeen. Långström selvitti lopulta itsensä helposti huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun ollen lopulta eränsä 10. (35). 

Riikka Parviaisen ammunta oli pitkälti samanlaista kuin Långströmin jääden kuitenkin hänelle joka sarjalla hiukkasen. Parviainen totesi ammunnan jälkeen, että oli tyytyväinen makuuseen ja pystyyn, mutta polviasento jäi hieman kaivelemaan mieltä. Hän oli eränsä 20. ja karsiutui jatkosta. 

Toisessa erässä Suomen joukkueesta ampui Annika Sihvonen (SMAS). Sihvonen ampui kovaksi ja oikukkaaksi yltyneessä tuulessa kokonaisuutena hyvin, mutta osumat jäivät turhan usein lähelle viivan väärää puolta. Hän keräsi saaliikseen 560 pistettä (192-184-184) ollen erässään 17. ja karsiutui jatkosta. Silti savonlinnalainen oli yhtä hymyä kilpailun jälkeen ja sanoi nauttineensa jälleen kesäisestä ulkorata-ammunnasta.

Naisten valmentajana toiminut Marko Leppä oli tyytyväinen naisten suorituksiin. ”Hieman olisi tarvittu enemmän onnea, jotta osumat olisivat rikkoneet parempien arvojen rajaviivat, mutta siitähän tästä on juuri kysymys – joka laukaus on vain tehtävä huolellisemmin!”, Leppä totesi ammunnan jälkeen. 

Naisten pienoiskiväärin joukkuekilpailuun osallistui 20 joukkuetta.

Henkilökohtaista kilpailua voi seurata internetissä tiistaina 03.00 alkaen osoitteessa: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=47thCISMWorldMilitaryShootingChampionships20121201GuangzhouChina.

 

Kolmiasentojoukkuekilpailun tulokset:

1. Kiina 1734
2. Puola 1727
3. Saksa 1719
6. Suomi 1694
7. Norja 1688
10. Ruotsi 1680
15. Tanska 1662

Parhaat henkilökohtaiset tulokset:
Sylvia Pogacka, Puola 585
Naratuya Chuluunbadrakh, Mongolia 583
Xiangyan Wan, Kiina 582
Eva Friedel, Saksa 580

Tiistaina ammutaan loppuun miesten isopistoolin joukkuekilpailu, josta ammuttiin maanantaina kouluosa.

Sotilaiden 47.maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu 35 maata ja 390 urheilijaa ja valmentajaa. Tänä vuonna ei poikkeuksellisesti järjestetä 300 metrin lajeja.
Kilpailujen avajaispäivän videon voi katsoa osoitteessa: http://v.youku.com/v_show/id_X-NDgyOTk0MzQ4.html