Nuorten ampujien esiinmarssi Kupittaalla
8.12.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nuoret ampujat onnittelivat Turun Seudun Ampujia Kupittaan 40. kisojen järjestämisestä lauantaina tekemällä useita mainioita tuloksia. Myös sekä naisten että miesten pääsarjojen finaaleissa nuoret olivat pääosissa. Uusi polvi rynnisti ikäsarjoihin siirtyvien tilalle hyvin tuloksin. Naisten ilmakiväärin voiton laukoi 17-vuotias Saana Tattari ennätyksellään 495,8 pistettä (peruskilpailu 395, finaali 102,8). Kolmantena oli vasta 14-vuotias koululainen Marianne Palo. Toiseksi sijoittunut Hanna Pitkänen kuului suosikkeihin. Miesten ilmakiväärin voitti odotetusti Lahden Urheilukoulussa työsuhteessa oleva sopimussotilas Juho Kurki. Hän piti tulostaan 695,7 (594+102,7) hyvänä starttina uudelle kaudelle. -Tarkoitukseni on kilpailla tammikuussa Ruotsin Sävsjössä, ja tammikuun lopulla Münchenissä. Toivottavasti näyttöni riittävät sitten helmikuun lopulla Tanskassa järjestettäviin EM-kisoihin, hän pohti. Nuoret laukoivat ilmapistooleillaan. 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Emma Numminen sivusi Eveliina Pukkisen nimissä olevaa Suomen ennätystä 372 pistettä. Vuoden vaihteessa hän siirtyy 18-vuotiaiden sarjaan. Mainion tuloksen teki myös 20-vuotiaiden sarjassa Teresa Lindgren. 376 pisteen tulos on lupaava kauden vasta alkaessa. Sunnuntaina kisat jatkuvat. Silloin pääsarjoina ovat naisten ja miesten ilmapistoolin kilpailut. Tulokset: WWW.turunseudunampujat.fi Matti Erkkilä