Jussi Saari ilmaolympiapistoolin Suomen mestariksi
4.3.2013 klo 12:00

Ilmaolympiapistoolin Suomenmestaruuskilpailut ammuttiin Sastamalan Ellivuoressa 2.-3.3. Yleisen sarjan Suomen mestaruuden ampui lauantaina Säkylän Seudun Ampujia edustava Jussi Saari.

Ilmaolympiapistoolin Suomenmestaruuskilpailut ammuttiin Sastamalan Ellivuoressa 2.-3.3. Yleisen sarjan Suomen mestaruuden ampui lauantaina Säkylän Seudun Ampujia edustava Jussi Saari, joka voitti jännittävän finaalin päätteeksi Jalasjärven Ampujien Teuvo Kimpimäen tiukassa uusinnassa pisteellä.  Kärkikaksikon finaalitulos oli 746. Pronssia nappasi Rauman Seudun Urheiluampujia edustava Ari Huhtamäki, joka jäi finaalissa kärkikaksikolle neljä pistettä.

Suomen mestaruus oli hämeenkyröläiselle Saarelle toinen. Ensimmäisen hän voitti kaksi vuotta sitten. Tällä kertaa voitto oli kovan työn takana, sillä hidasta nousua tehnyt Saari oli peruskilpailun jälkeen vasta kuudentena, Kimpimäen pitäessä kaulaa seitsemän pisteen turvin. Finaalin paineet hän kuitenkin sieti kilpakumppaneitaan paremmin ja venyi lopulta niukkaan voittoon.

”Kilpailutilanteessa täytyy olla rauhallinen. Antaa tulla sen mitä tulee”, Saari vastasi kysymykseen voiton salaisuudesta, mutta myönsi finaalin viimeisen sarjan jännittäneen.
Yleisen sarjan joukkuekilpailussa Rauman Seudun Urheiluampujat otti kaksoisvoiton ja pronssille sijoittui Asikkalan Ampumaseura.

Tarja Nevalainen naisten mestaruuteen
Sunnuntaina naisten Suomenmestaruuden ampui Satakunnan Ampujien Tarja Nevalainen tuloksella 533. Hopealle sijoittui Riihimäen Ampumaseuran Eija-Riitta Häyhä ja pronssille Suomussalmen Urheiluampujien Marju Sand. Naisten joukkuekultaa voitti Pohjois-Hämeen Ampujat.

Sarjassa N20 kultaa voitti Kuortaneen Kuntoa edustava Noora Kivistö tuloksella 539 ja N50-sarjassa mestariksi ampui Isojoen Urheilijoiden Helena Peltoniemi.

Nuoret tehtailivat Suomen ennätyksiä
Nuorten sarjoissa nähtiin tukku uusia Suomen ennätyksiä. Y20-sarjassa Seinäjoen Aleksi Pirttimäki ampui uuden peruskilpailun SE:n, joka kirjataan nyt lukemin 545. Finaalissa Pirttimäki joutui kuitenkin taipumaan hopealle, kun Rauman Seudun Urheiluampujien Jesse Piippo teki vahvan nousun ja kuittasi kultaa uudella finaalin Suomen ennätyksellä 717. Y20-sarjassa pronssille ylsi Raumaa edustava Jani Piippo.

Sarja Y24 ammuttiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen voitti Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Jani Sokura, joka ampui peruskilpailussa SE-lukemiksi 543 ja finaalissa 728. Hopeaa ampui Pohjois-Hämeen Ampujien Ismo Saari ja pronssia Porkkalan Eemeli Annala.

Sarjassa Y18 Suomen mestaruuden voitti Rauman Niko Roos hyvällä tuloksella 552. Hopealle ylsi Kankaanpään Oskari Eloranta tuloksella 537 ja pronssille Kuortaneen Kuntoa edustava Samuel Turigin samalla tuloksella. Y18-sarjassa Rauman Seudun Ampujat teki uuden joukkueiden Suomen ennätyksen 1578 pistettä.

Saarenmaa, Åsbacka, Mähönen ja Paasonen veteraanien mestareita

Sunnuntaina iltapäivällä oli veteraanien vuoro. Y50-sarjan Suomen mestariksi ampui ylivoimaisesti Rauman Seudun Urheiluampujien Simo Saarenmaa, jonka tulos oli 565, komea uusi Y50-sarjan Suomen ennätys. Hopealle sijoittui Kari Leskinen Lahdesta ja pronssille Jaakko Sand Suomussalmelta. Sarjan joukkuemestaruus meni Raumalle, Mikkelin ja Hyvinkään saadessa himmeämmät mitalit.
Y60-sarjan mitalikolmikon muodostivat Mikkelin Ampujien Jorma Åsbacka, Hyvinkään Tapio Heikkonen ja Hämeenlinnan Seppo Jortikka.
Y70-sarjassa Suomen mestaruuden vei Porkkalan Matti Mähönen, Jalasjärven Juhani Tammelan ampuessa hopeaa ja Turun Seudun Ampujien Kari Nyrhisen pronssia. Y75-sarjan kultamitalin pokkasi Lahden Ampumaseuraa edustava Sakari Paasonen SE-tuloksella 511, hopean Mikkelin Harri Hentula ja pronssia Tauno Pihlajamäki Seinäjoelta.