Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-mitaleista kilpaillaan viikonvaihteessa Merikarvialla
14.3.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Merikarvian SM-kilpailuihin osallistuvat muun muassa kivääriampujat Marjo Yli-Kiikka ja Juho Kurki. Kuvassa tutkitaan Kurjen voittamaa EM-pronssimitalia Tanskan Odensessa. Kuva: Lassi Palo

Ilmakiväärin ja ilmapistoolin SM-kilpailut järjestetään Merikarvialla 15.-17. maaliskuuta. Kilpailuissa ovat mukana kaikki ikäluokat lukuun ottamatta tukiampujia. Ilmoittautuneita on kaikkiaan 625.

Merikarvialla kisasuoritukset aloittavat perjantaina vammaisampumaurheilijat, joita on 42. Mukana ovat esimerkiksi viime vuonna Lontoossa järjestetyissä paralympialaisissa kilpailleet kivääriampujat Minna Leinonen ja Veikko Palsamäki.

Miesten ja naisten yleisen sarjan kilpailut ammutaan lauantaina ja sunnuntaina. SM-mitaleista kilpailevat muun muassa äskettäin ilma-aseiden EM-kisoissa Suomea edustaneet kivääriampujat Juho Kurki, Henri Häkkinen, Marjo Yli-Kiikka ja Hanna Pitkänen sekä pistooliampujat Kai Jahnsson, Henri Rutanen, Mira Suhonen, Reetta Hynninen ja Tiina Jänkälä.

Heistä Lontoon olympialaisissa Suomea edustivat Jahnsson (Poliisien Ampumaseura), Suhonen (Kuortaneen Kunto) ja Yli-Kiikka (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura). Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustava Kurki, 21, tähtäsi Tanskan Odensessa järjestetyissä EM-kilpailuissa upeasti pronssia miesten ilmakiväärissä.

SM-kilpailut järjestää Merikarvian Seudun Ampujat (MeSA). Se saa järjestelytehtäviin apua useilta Lounais-Suomen ampumaseuroilta, ja elektronisia taululaitteita on saatu lainaksi muun muassa Kankaanpäästä, Tammisaaresta ja Salosta sekä Kuortaneen urheiluopistolta. Laitteita on kaikkiaan 70. Kisoja voi seurata myös internetin kautta, kertoo kisojen tiedotusvastaava Lauri Hakosalo.

MeSA:aa kohtasi viime vuoden heinäkuussa suurhävitys, kun Merikarvialla satoi vettä ennätyksellisen paljon. Sen seurauksena Vapaa-aikakeskus Rysässä sijaitseva MeSA:n ampumarata peittyi vedellä. Tämä merkitsi sitä, että ampumarata oli laitteineen ja rakennelmineen purettava pois ja ampumahalli oli rakennettava kokonaan uudelleen. Kaikki on nyt valmiina SM-kilpailuja varten.

SM-kilpailut ovat samalla MeSA:n 40-vuotisjuhlakilpailut. Puheenjohtaja Raimo Syväluoma on johtanut seuraa vuodesta 2003 lukien. MeSA:n ampumaradalla on pidetty parikymmentä SM-tasoista ampumaurheilukisaa.

SM-kilpailujen yhteydessä ammutaan ilmakiväärissä sekajoukkuekisa, jolla ei kuitenkaan ole SM-arvoa.

MeSA:n nettisivuilta löytyvät SM-kilpailujen osanottajat ja eräluettelot löytyvät täältä