Juho Kurjelle ja Annika Sihvoselle ilmakiväärin asentokilpailun Suomen mestaruudet
24.3.2013 klo 12:00

N-sarjan kolme parasta: Henna Viljanen (vas.), Annika Sihvonen ja Saana Tattari. Kuvat: KaA
Y-sarjan mitalit menivät Aleksi Jarvalle (vas.), Juho Kurjelle ja Lauri Lausteelle.
Kankaanpään SM-kilpailuissa kilpaili yhteensä noin sata ampumaurheilijaa.

Juho Kurki voitti Y-sarjan ja Annika Sihvonen N-sarjan ilmakiväärin 3x20ls Suomen mestaruudet Kankaanpäässä sunnuntaina päättyneissä SM-kilpailuissa.

Kankaanpäässä järjestettiin viikonvaihteessa ilmakiväärin SM-asentokilpailut. Sunnuntaina ratkottiin Y- ja N-sarjan mestaruudet. Ne voittivat Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustava Juho Kurki ja Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen.

Kurki oli lauantaina Y24-sarjan ykkönen tuloksellaan 593, ja Sihvonen voitti N20-sarjan mestaruuden tähdättyään tuloksen 593. Sunnuntaina heidän voittotuloksensa olivat 596 ja 589. Kurki sivusi Hanna Etulan SE-tulosta, ja Sihvoselle kirjattiin uusi SE.

Kurki jatkaa täten hyvää kauttaan. Maaliskuun alussa hän sijoittui ilma-aseiden EM-kilpailujen ilmakiväärissä pronssille, ja viime sunnuntaina hän voitti ilmakiväärin SM-kultaa Merikarvialla. Kankaanpäässä tuli kaksi kultamitalia lisää. Sunnuntainen oli jo hänen 26:s henkilökohtainen SM-kultamitalinsa.

– Suoritukseni oli tänään tasainen. Hyvin meni! Kolme pistettä eilistä parempi tulos johtui siitä, että panostin hiukan enemmän Y-sarjaan, Kurki sanoi kisan jälkeen.

– Nyt on vihdoin tauko kilpailuista. Treenit sen sijaan jatkuvat heti ensi viikolla, Kurki sanoi. Hän kilpailee toukokuussa Yhdysvaltain Fort Benningissä järjestettävässä maailmancupissa.

Sihvoselle jäi myös hyvä mieli Kankaanpään SM-kilpailuista, vaikka ilmakiväärin 3x20ls kilpailu on ”välikisa ilmakiväärin ja pienoiskiväärin välissä”.

– Kankaanpäähän kannatti mennä. Onhan tässä reissaamista ollut, kun viikko sitten kilpailtiin ilmakiväärin Suomen mestaruuksista Merikarvialla.

Sihvonen lähtee torstaina Espanjan Malagaan kymmenen päivää kestävälle leirille. Kotimaahan palattuaan Sihvosella jatkuu varusmiespalvelus Lahden Urheilujoukoissa.

– Toivottavasti Espanjassa on lämmintä ja aurinko paistaa, hän sanoi.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden puheenjohtaja Eero Eloranta oli tyytyväinen kisaviikonloppuun.

– Ensimmäinen päivä meni hiukan harjoitellessa uusien laitteiden kanssa, mutta toinen päivä meni jo loistavasti. Onneksi seurassa on sellaisia osaajia, jotka osaavat ratkoa ongelmia, puheenjohtaja kiitteli.

Eloranta oli tyytyväinen myös osanottajamäärään. Suomen mestaruuksista kilpaili Kankaanpäässä noin sata ampumaurheilijaa.

Ilmakiväärin 3x20ls SM-kilpailut
Kankaanpää 23.-24.3.

Tuloksia su 24.3.

Sarja Y: 1) Juho Kurki KaA 596 (SE), 2) Aleksi Jarva ESF 591, 3) Lauri Lauste SA 590/43x, 4) Joni Stenström RS 590/41x, 5) Anton Aprelev RS 590/39x, 6) Sebastian Långström ESF 590/38x, 7) Aleksi Leppä HAS 588/46x, 8) Mikko Ollikainen PuKu 588/35x.
Joukkuekilpailu: 1) RS 1765 (SE), 2) ESF 1 1761, 3) KaA 1754.

Sarja N: 1) Annika Sihvonen SMAS 589 (SE), 2) Henna Viljanen PAS 584, 3) Saana Tattari NoSA 581, 4) Katarina Långström ESF 580/38x, 5) Aina Kivi ESF 580/36x, 6) Katariina Laine HlAS 579, 7) Roosa Prusila NoSA 577, 8) Armi Häkkinen PAS 576.