Euroopan nuorten liigan karsintakilpailu Tammisaaressa
10.4.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tammisaaressa järjestetään viikonvaihteessa ampumaurheilun Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailu. Mukana on seitsemän maata ja viitisenkymmentä osanottajaa.

Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) organisoiman Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailu järjestetään Tammisaaressa 13.-14. huhtikuuta. Vastaavaa kilpailua ei ole aiemmin Suomessa järjestetty. Suomi on osallistunut kilpailuun kaksi kertaa, Ruotsissa vuosina 2010 ja 2012.

Liigaan saavat osallistua 14–18-vuotiaat ampumaurheilijat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. Liigassa kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Ilmakiväärissä kilpailevat Suomen, Ruotsin, Viron, Tanskan, Puolan ja Latvian joukkueet. Ilmapistooliin osallistuvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Puola, Tanska ja Latvia.

Joukkueet nimeävät ykkös-, kakkos- ja kolmosampujansa. Ykkönen kohtaa muiden maiden ykköset, kakkonen kakkoset ja kolmonen kolmoset. Kymmenen laukauksen kilpailuissa voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

Euroopan nuorten liigan (European Youth League) karsintakilpailun kolme parasta maata pääsee finaaliin, joka järjestetään Slovenian Laskossa 4.-6. lokakuuta.

– Ilmakivääri ja ilmapistooli ovat omia kilpailujaan, kilpailua järjestävä Rabbe Österlund sanoo.

Kilpailu järjestetään Västerbyn urheilukeskuksessa Tammisaaressa. Lauantaina kilpaillaan kello 9-18 ja sunnuntaina kello 8.30-13.

Toukokuussa järjestetään itäisen alueen karsintakilpailu Serbiassa ja läntisen alueen Ranskassa.

Euroopan nuorten liigan karsintakilpailu
Tammisaari 13.-14.4.

Suomen joukkue

Ilmakivääri: Sebastian Långström (Esbo Skytteförening), Aina Kivi (Esbo Skytteförening), Mathias Nordberg (Ålands Sportskytteförening)

Ilmapistooli: Emma Numminen (Esbo Skytteförening), Niko Roos (Rauman Seudun Ampujat), Konsta Kivi (Turun Seudun Ampujat)