Ampumaratojen ympäristönsuojelu esillä kansainvälisessä konferenssissa
16.4.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Helsingissä järjestetään 21.-22. toukokuuta kansainvälinen puolustushallinnon ympäristökonferenssi. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa kansainväliset ja kansalliset strategiat ja lainsäädäntö, ampumaratojen ja harjoitusalueiden ympäristönsuojelu, ympäristöjohtaminen ja -raportointi, ympäristönsuojelu kriisinhallinta- ja muissa operaatioissa, pilaantuneiden alueiden hoito sekä meluhaittojen hallinta.

Konferenssin järjestävät yhteistyönä puolustusministeriö, puolustusvoimat sekä puolustushallinnon rakennuslaitos. Konferenssi on ensimmäinen laatuaan, ja siihen osallistuu puhujia ja vieraita Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Konferenssin pääpuhujia ovat puolustusministeri Carl Haglund ja kansanedustaja Pekka Haavisto.

Konferenssi on tarkoitettu puolustussektorin toimijoille, kuten poliittisille päättäjille, puolustusministeriön ja puolustusvoimien edustajille, ympäristöviranomaisille, tutkijoille, teollisuuden edustajille ja muille ympäristöasioista vastaaville. Konferenssi tarjoaa myös mahdollisuuden tiedon ja kokemusten vaihtoon ympäristönsuojelun käytännöistä kansainvälisellä tasolla.

Kaksipäiväinen konferenssi pidetään Helsingissä Säätytalolla. Konferenssimaksu on 150 euroa kahdelta päivältä tai 100 euroa yhdeltä päivältä. Esitteessä ilmoitetaan viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi 15. huhtikuuta, mutta jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä 30. huhtikuuta asti.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä.