Pekka Heinonen Metsähallituksen nuorten urheilijatiimiin
13.5.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Metsähallituksen nuorten tiimin jäsen Pekka Heinonen ja tiimin kummi Kaisa Mäkäräinen maanantain tiedotustilaisuudessa. Kuvat: Lassi Palo
Kaisa Mäkäinen ja Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas haastattelivat Pekka Heinosta.

Skeet-ampuja Pekka Heinonen on valittu Metsähallituksen nuorten urheilijatiimiin, joka julkistettiin maanantaina Helsingissä.

Metsähallitus aloittaa yhteistyön yhdentoista nuoren lupauksen kanssa. Ryhmän nimi on Tulevaisuuden huiput. Metsähallitus sitoutuu pitkäjänteiseen, kolme vuotta kestävään yhteistyöhön kahdeksaa urheilulajia edustavan urheilijan kanssa. He ovat 17–20-vuotiaita ja kotoisin eri puolilta Suomea.

Yksi urheilijoista on Suomussalmen Urheiluampujia edustava Pekka Heinonen. Äskettäin 20 vuotta täyttänyt skeet-ampuja oli ilahtunut saamastaan kutsusta tiimin jäseneksi.

– On hyvä, että pääsin tällaiseen mukaan. Osallistun yhteisiin tapaamisiin ja kokoontumisiin. Taloudellistakin tukea on, jotta pystyn treenaamaan paremmin, Heinonen sanoi julkistamistilaisuudessa.

Vuonna 2005 ampumaurheilun aloittaneen Heinosen peruskilpailun ennätys on 119. Tavoitteena on siirtyä uudelle kymmenluvulle tällä kaudella.

– Mahdollisuuksia siihen on, mutta paineita en ota. Kesän tavoitteita ovat myös EM- ja MM-kilpailut.

Heinonen suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan Lahden urheilukoulussa, jossa on ollut hyvät harjoitusolosuhteet.

Tiimin kummi on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka houkutteli Heinosta ampumahiihdon pariin.

– En ole vaihtamassa lajia, vaikka ampumahiihto mielenkiintoinen laji onkin, Heinonen hymyili.

Ampumahiihdon maailmanmestari Mäkäräinen on tehnyt pitkään yhteistyötä Metsähallituksen kanssa.

– Kiva, että tällainen tiimi on perustettu. Nuoret voivat tehdä yhteistyötä ja saada kontakteja yli lajirajojen. Kerron nuorille omista kokemuksistani, ja jaan niitä mielelläni heidän kanssaan, Mäkäräinen sanoi.

Edustettuina ovat ampumaurheilun lisäksi maastohiihto, suunnistus, kestävyysjuoksu, ampumahiihto, yhdistetty, maastopyöräily ja freestylemelonta. Valtion maat ja vedet tarjoavat mainiot mahdollisuudet näiden lajien harrastamiseen niin harjoittelu- kuin kilpailumielessäkin, Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas sanoi.

Metsähallituksen ja Kaisa Mäkäräisen urheilijatiimin 2013-16 urheilijat: Anna Haataja (suunnistus+ampumahiihto, Rovaniemi), Juho Jumisko (kestävyysjuoksu, Kemijärvi), Topias Tyni (maastohiihto, Taivalkoski), Pekka Heinonen (skeet/ampumaurheilu, Suomussalmi), Saana Kemppainen (maastohiihto, Kajaani), Krista Niiranen (maastohiihto, Liperi), Ilkka Herola (yhdistetty, Kuopio, ), Toni Tähti (maastopyöräily, Viitasaari), Vili Volotinen (freestylemelonta, Jyväskylä), Jessika Rolig (ampumahiihto, Hämeenlinna) ja Olli Ojanaho (suunnistus, Rovaniemi).