Kesälajien urheilijoiden haku Urheilukouluun käynnissä
16.5.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kesälajien urheilijoiden haku Lahden Urheilukoulun 4/13 saapumiserään on käynnissä, ja se päättyy 1. heinäkuuta.

Hakuaika päättyy 1. heinäkuuta, valintakokeet järjestetään viikolla 30 ja palvelus alkaa maanantaina 30. syyskuuta Hämeen rykmentissä Lahdessa. Aikataulu koskee niitä kesälajien urheilijoita, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (muun muassa ampumaurheilu, yleisurheilu, jalkapallo, moottoriurheilu ja suunnistus).

Ammunnan luotilajien (pistooli, kivääri, liikkuva maali ja practical) pääsykokeet pidetään keskiviikkona 17. heinäkuuta Urheilukoululla.

Urheilukouluun hakijoiden tulee edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua. Urheilulajin tulee olla olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella.

Urheilukouluun voivat hakea kaikkien niiden lajien urheilijat, joissa järjestetään olympialaiset tai viralliset MM-kilpailut. Vuodesta 1979 Urheilukoulussa on palvellut 5308 urheilijaa 54:stä eri lajista.

Puolustusvoimien Urheilukoulu toimii Hämeen Rykmentissä Lahdessa. Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille – mukaan lukien naiset – mahdollisuudet toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista.

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12-30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput. Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla.

Valmennus tapahtuu koulutettujen sotilasvalmentajien johdolla. Useissa lajeissa harjoituksia käyvät johtamassa lajiliittojen valmentajat ja kouluttajat. Valmennuksen apuna voidaan käyttää myös eri lajien siviilivalmentajia. Urheilukouluun valitut suorittavat valmentajakurssin palveluksensa aikana.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa pääsääntöisesti 347 vrk. Palvelevat koulutetaan vähintään aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. Huippu-urheilijoilla on mahdollisuus myös 165 vrk palvelusaikaan (maksimissaan 30 % saapumiserän vahvuudesta), jolloin heidät koulutetaan miehistötehtäviin.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja osoitteista (www.mil.fi =>varusmiehet =>erikoisjoukot =>urheilukoulu tai www.urheilukouluntuki.fi).

Tiedustelut
Valmennuspäällikkö Tommi Ojanen, 0299 446302
tommi.ojanen@mil.fi
Toimistosihteeri 0299 446305