Kemppainen skeetin 7:s
11.7.2013 klo 12:00

Marko Kemppainen rikkoi 122 kiekkoa ja sijoittui 7:nneksi miesten skeetin kilpailussa Espanjan Granadassa maailmancupin päätöspäivänä torstaina.

Suomussalmen Urheiluampujien olympiahopeamitalisti Marko Kemppaisen tulos 122 (24+24+25+24+25) oikeutti uusintaan kahdesta viimeisestä finaalipaikasta neljän muun ampujan kanssa, mutta Kemppainen jäi lopulta niukasti ulos finaalista ja sijoittui 7:nneksi. Hän kuitenkin paransi sijoitustaan selvästi eilisestä, sillä ensimmäisen kilpailupäivän 50 kiekon jälkeen hän oli sijalla 23.

Muista suomalaisista Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseuraa edustava kuopiolainen Heikki Meriluoto oli ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä asemissa sijalla 10. Hän ei kuitenkaan aivan pystynyt pitämään sijoitustaan vaan oli tasaisten sarjojen siivittämänä lopulta 15:s tuloksella 121 (25+24+24+24+24).

Kemppaisen tavoin myös Sibbo Skyttegillen Lauri Leskinen onnistui parantamaan sijoitustaan eilisestä, sillä hän nousi sijalta 46 sijalle 24. Leskisen tulos oli 120 (23+24+25+25+23).

Varsinaisen kilpailun ulkopuolella mqs-ampuja Tommi Takanen rikkoi 119 (25+24+24+23+23) kiekkoa.

Peruskilpailussa Norjan Tom Beler Jensen ampui maailmanennätystuloksen 124 kiekkoa. Hän oli myös semifinaalin paras yhdessä Tsekin Jan Sychran (peruskilpailun tulos 123) kanssa molempien rikottua 15 kiekkoa 16:sta. Kultamitaliottelusta muodostuikin jännittävä ja tasainen kamppailu heidän välillään, kun molemmat rikkoivat 14 kiekkoa, mutta uusinnassa Sychra vei kuitenkin lopulta voiton kiekoin 4-3. Kolmas oli uusinnan kautta viimeisenä finaaliin tiensä raivannut Kuwaitin Abdullah Alrashidi, joka voitti pronssimitaliottelussa peruskilpailun jälkeen toisena olleen Tanskan Jesper Hansenin kiekoin 14-13.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.

ISSF:n kivääri-, pistooli- ja haulikkolajien maailmancup
3.-12.7. Granada, Espanja

Torstain 11.7. tuloksia:

Miesten skeet, 125 kiekkoa + finaali:

1) Jan Sychra CZE mitaliottelu 14 / uusinta 4 (semifinaali 15 + peruskilpailu 123), 2) Tom Beler Jensen NOR 14/3 (15+124 ME), 3) Abdullah Alrashidi KUW 14 (14+122/2), 4) Jesper Hansen DEN 13 (14+123), 5) Sven Korte GER semifinaali 13 (122/2), 6) Aleksey Skorobogatov RUS 9 (123), 7) Marko Kemppainen FIN 122/1, … 15) Heikki Meriluoto FIN 121, … 24) Lauri Leskinen FIN 120, mqs-ampuja Tommi Takanen FIN 119.