EM-kisoihin matkaavat näyttivät osaamista ennätyskelpoisissa Säkylä GP kilpailuissa
15.7.2013 klo 12:00

EM-kisoihin matkaava Juha Rutonen ampui 300 kiväärin makuukilpailussa huipputuloksen 599 pistettä. Juhan ensimmäinen laukaus lipsahti ysiin ja loput 59 laukausta olivat kymppejä. Juha totesi kisan jälkeen, että tämä 300 lajien makuu on sitä oikeaa ammuntaa kun tietää heti laukauksen ampumisen jälkeen, tähtäyskuvan perusteella, että mihin luoti osuu. Juha voitti myös 50 metrin kiväärin makuukilpailun uusin finaali SE-pistein 207,2.

Maailmancup kilpailuissa loistavasti menestynyt Juho Kurki oli 300 kiväärin makuukilpailussa ”vasta” kahdeksas pistein 571. Juholla löystyi takatähtäimen ruuvit kilpailun ensimmäisillä sarjoilla, mikä pilasi huipputuloksen tekemisen. Juho totesi tyynenä kisan jälkeen, että taas tuli opittua jotain, mutta onneksi kyseessä ei ollut arvokilpailut.
Naisten 50 metrin kiväärin makuukilpailussa myös EM-kisoihin matkaava Marjo Yli-Kiikka ampui uuden Suomen ennätyksen 614,7. Marjo totesi kisan jälkeen, että tämä ei vielä ollut sitä parasta osaamista, joten EM-kisoissa pitää parantaa.
Poikien sarjassa EM-kisoihin matkaava Joni Stenström voitti 50 metrin kiväärin asentokilpailun 3 x 40 laukausta finaalipistein 446,6. Tulos on samalla uusi Y20 sarjan Suomen ennätys. Makuukilpailussa Joni Stenström joutui taipumaan hopeasijalle. Jonin peruskilpailun tulos 614,2 oli kuitenkin uusi Suomen ennätystulos. Finaaliammunnan perusteella Y20 sarjan makuukilpailun voiton nappasi Kankaanpään Ampujien Aleksi Lammentausta tuloksella 204,5, joka on uusi Suomen ennätys.
Säkylän Seudun Ampujien järjestämissä Säkylä GP kilpailuissa 13. – 14.7.2013  kilpailuissa ammuttiin peräti kymmenen (10) uutta Suomen ennätystä ja yhdessä lajissa sivuttiin SE-tulosta. Ennätystuloksista kymmenen (10) kirjattiin kiväärilajeissa ja yksi pistoolilajissa. Kilpailujen tekninen asiantuntija Mikko Nordquist oli iloisesti yllättynyt tulostasosta, joka samalla tiesi hänelle kirjoitustöitä ennätystulosten raportoinnin suhteen.