Teemu Lahti isopistoolin Eurooppa cupin voittoon
14.9.2013 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Lahti, isopistoolin Eurooppa cupin ykkönen. Kuva: Marko Leppä

Teemu Lahti on voittanut isopistoolin Eurooppa cupin lauantaina Ruotsin Göteborgissa. Tämän kauden eteen tehdyt asiat eivät ole menneet hukkaan, hän sanoi.

Lahden Ampumaseuraa edustavan Teemu Lahden isopistoolin voittotulos oli 583 pistettä. Voitto ratkesi napakympeillä, sillä toiseksi sijoittunut Norjan Pål Hembre ampui saman tuloksen, mutta Lahdella oli yksi napakymppi enemmän (24-23).

– Ammunta toimi tänään hyvin. Muutama virhe jäi tosin harmittamaan. Kasin osumia oli kolme. Tiesin olevani hyvässä kunnossa, sillä viikko sitten ammuin Karstulassa tuloksen 587, Lahti kertoi.

– Tämän kauden eteen tehdyt asiat eivät ole menneet hukkaan, ja tästä on hieno suunnistaa kohti kauden huipentumaa eli Eurooppa cupin finaalia.

Lahti kuului Suomen isopistoolijoukkueeseen, joka voitti pronssia elokuussa Kroatian Osijekissa järjestetyissä EM-kilpailuissa. Joukkueessa ampuivat Lahden lisäksi Marko Räsänen ja Petri Ylinen.

Lahdella, Ylisellä ja Räsäsellä on paikka Eurooppa cupin finaaliin, joka ammutaan kahden viikon kuluttua eli 28.-29. syyskuuta Ranskan Saint Jean-de-Marsacqissa. Marko Talvitie (Lehtimäen Ampujat) sijoittui Göteborgin isopistoolissa kahdeksanneksi tuloksellaan 572 ja saavutti siten myös EC-finaalipaikan.

Lahdella ei ole vielä paikkaa vakiopistoolissa, jonka Eurooppa cup ammutaan huomenna.

– Se on minun tavoitteeni. Toivottavasti saamme useita paikkoja lisää, hän toivoi.

Mikkelin Ampujien Otto Suuronen osallistui Eurooppa cupiin nyt neljännen kerran ja ulkomailla vasta toisen kerran. Hän sijoittui 17:nneksi ammuttuaan 537 pistettä.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa cup
14.-15.9. Göteborg, Ruotsi

Tuloksia la 14.9.

25m isopistooli 60 ls: 1) Teemu Lahti Suomi 583/24x, 2) Paul Hembre Norja 583/23, 3) Steve Demierre Sveitsi 582, … 8) Marko Talvitie Suomi 572, … 12) Ari Meinander Suomi 569, … 15) Antti Jokinen Suomi 554, … 17) Otto Suuronen Suomi 537.