Satu Mäkelä-Nummela päätti kautensa maailmancupin finaalin neljänteen sijaan
23.10.2013 klo 12:00

Satu Mäkelä-Nummela kuvattuna kesän EM-kilpailuissa. Kuva: Per-Ole Lindell

Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut naisten trapissa neljänneksi haulikkolajien maailmancupin finaalissa. Kilpailu käytiin keskiviikkona Abu Dhabissa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n haulikkolajien maailmancupin finaali järjestetään Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa Abu Dhabissa. Finaalitapahtuman ensimmäinen laji oli naisten trap, jossa Suomea edusti Satu Mäkelä-Nummela. Hän sai paikan finaaliin hallitsevana mestarina, sillä hän voitti MC-finaalin viime vuonna.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 71 kiekkoa (22+24+25), joka oikeutti toiseen sijaan. Peruskilpailun parhaan tuloksen 72 ampui viime vuoden Lontoon olympiavoittaja, Italian Jessica Rossi. Rossi voitti myös MM-kultaa syyskuussa Perussa. Finaaliraja oli 67.

Semifinaalissa Mäkelä-Nummelan tulos oli 13, jolla hän pääsi pronssimitaliotteluun. Kamppailuun kirkkaimmasta mitalista olisi vaadittu yhtä kiekkoa parempi tulos.

Mäkelä-Nummela kohtasi pronssimitaliottelussa Slovakian Zuzana Stefecekovan, joka on vuoden 2010 maailmanmestari. Mäkelä-Nummela puolestaan voitti viisi vuotta sitten Pekingissä olympiakultaa. Abu Dhabissa Stefecekova oli kaksikosta parempi lopulta luvuin 11-9.

– Kausi loppui ihan mukaviin fiiliksiin, vaikka palkintopalli olisi aina loistokkaampi, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Kilpailu meni läpi yhdellä tuplalla, mikä lupasi mukavaa tuntumaa finaaliin. Ekaan matsiin se riitti.

Finaalin ykkönen oli Iso-Britannian Charlotte Kerwood, joka voitti kultamitaliottelussa Saksan Jana Beckmannin 11-10. Kerwoodilla oli aiemmin kolme maailmancupin mitalisijaa vuosilta 2006-07.

Hallitsevan olympiavoittajan ja maailmanmestarin Rossin taival katkesi semifinaaliin, sillä hän rikkoi vain kymmenen kiekkoa ja sijoittui viidenneksi.

Naisten trapin maailmancupin finaaliin osallistui kaksitoista ampumaurheilijaa. Abu Dhabin finaalitapahtumaan osallistuu kaikkiaan 60 haulikkoampujaa, jotka edustavat 25 maata.

Mäkelä-Nummela voitti aiemmin lokakuussa Aasian avoimet mestaruuskilpailut, jotka järjestettiin Kazakstanin Almatyssa. Hänen voittotuloksensa oli tuolloin 73 kiekkoa. Maailmancupin finaali oli Mäkelä-Nummelan viimeinen kilpailu tällä kaudella.

– Kausi on nyt ”pulkassa”. Kolmen kuukauden talviloma ja sitten innokkaasti uuteen kauteen, hän summasi kilpailun jälkeen.

Haulikkolajien maailmancupin finaaliin ei osallistu muita suomalaisia kuin Mäkelä-Nummela. Finaalin viimeinen laji on miesten skeet, joka ammutaan ensi maanantaina.

Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustava Juho Kurki osallistuu ISSF:n kivääri- ja pistoolilajien maailmancupin finaaliin Saksan Münchenissä 6.-12. marraskuuta. Kurjen, 21, kausi on ollut hyvä, sillä hän sijoittui kolme kertaa kahdeksan parhaan joukkoon maailmancupin kilpailuissa ja voitti ilmakiväärin EM-pronssia maaliskuussa.

Haulikkolajien maailmancupin finaali
23.-28.10. Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Tuloksia ke 23.10.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Jessica Rossi Italia 72, 2) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 71, 3) Zuzana Stefecekova Slovakia 71, 4) Jana Beckmann Saksa 70, 5) Charlotte Kerwood Iso-Britannia 68, 6) Elena Tkatsh Venäjä 67/uusinta 1, 7) Catherine Skinner Australia 67/0, 8) Yukie Nakayama Japani 66, 9) Yi Wen Wang Kiina 66, 10) Ljudmila Pshenitshnikova Venäjä 65, 11) Laetisha Scanlan Australia 65, 12) Corey Cogdell Yhdysvallat 64.

Semifinaali: 1) Kerwood 14, 2) Beckmann 14, 3) Mäkelä-Nummela 13, 4) Stefecekova 11, 5) Rossi 10, 6) Tkatsh 9.
Pronssimitaliottelu: Zuzana Stefecekova Slovakia – Satu Mäkelä-Nummela Suomi 11-9
Kultamitaliottelu: Charlotte Kerwood Iso-Britannia – Jana Beckmann Saksa 11-10

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.