Krister Holmbergille liikkuvan maalin SM-kultaa
15.2.2014 klo 12:00

Krister Holmberg

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg voitti Y-sarjan 10m liikkuvan maalin normaalijuoksujen Suomen mestaruuden lauantaina Tampereella järjestettävissä liikkuvan maalin SM-kilpailuissa.

Pohjois-Hämeen Ampujien järjestämät SM-kilpailut ammutaan Koskikeskuksen ampumaradalla. Kisoissa ammutaan 10m liikkuvan maalin Suomen mestaruuksista. Lauantaina kilpailtiin normaalijuoksujen mestaruuksista. Sunnuntaina ovat vuorossa sekajuoksut.

Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg voitti Y-sarjan normaalijuoksujen Suomen mestaruuden. Hän voitti kultamitaliottelussa Kangasalan Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilän 6-3. Isäntäseuran Vesa Saviahde sai himmeimmän mitalin voitettuaan pronssimitaliottelussa RS:n Niklas Hyvärisen 6-3.

Holmberg luonnehti alkukilpailuaan ”sellaiseksi kohtuulliseksi”. Hän ampui 574 pistettä.

– Mitaliottelut sujuivat sitten ihan ookoo. Oli mukava voittaa muutama mitaliottelu, ja koko päivä oli mukavaa tekemistä. Kohti Moskovaa, hän sanoi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Moskovassa 26.2.-6.3. Holmberg on yksi seitsemästä liikkuvan maalin ampujasta, jotka Ampumaurheiluliitto on nimennyt kisoihin.

Y20-sarjan ykkönen oli Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi, joka voitti kultamitaliottelussa Kymppi-64:n Jani Suorannan. Turun Seudun Ampujien Marika Karisjoki voitti N-sarjan.

Kangasalan Kymppi-64 voitti Y-sarjan joukkuekilpailun 26 pisteen erolla RS:ään.

10m liikkuvan maalin SM-kilpailut
15.-16.2. Tampere

Tuloksia la 15.2. (alkukilpailut ja mitaliottelut)

Y: 1) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 583, 2) Vesa Saviahde P-HA 581, 3) Krister Holmberg RS 574, 4) Niklas Hyvärinen RS 571, 5) Sami Heikkilä K-64 569, 6) Tarmo Koskela BSPA 560. 20 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Kymppi-64 I 1726, 2) RS 1700, 3) P-HA 1651.

Semifinaalit: Tomi-Pekka Heikkilä – Hyvärinen 7-5, Holmberg – Saviahde 6-1
Pronssiottelu: Saviahde – Hyvärinen 6-3
Kultamitaliottelu: Holmberg – Heikkilä 6-3

Y24: 1) Jarmo Toiva P-HA 547, 2) Ville Huomolin ESA 544.

Y20: 1) Jani Suoranta K-64 574, 2) Heikki Lähdekorpi SA 568, 3) Mika Kinisjärvi RAM 561, 4) Topi Hulkkonen ESA 544.

Semifinaalit: Suoranta – Hulkkonen 6-3, Lähdekorpi – Kinisjärvi 6-4
Pronssiottelu: Kinisjärvi – Hulkkonen 6-4
Kultamitaliottelu: Lähdekorpi – Suoranta 6-4

Y18: 1) Mika Heikkilä K-64 560, 2) Heikki Jetsonen KAMS 533, 3) Jani Huhti LL 521, 4) Juuso Väätäinen KAMS 505, 5) Sami Jetsonen KAMS 486.

Semifinaalit: Heikkilä – Väätäinen 6-4, Jetsonen – Huhti 6-4
Pronssiottelu: Väätäinen – Huhti 6-4
Kultamitaliottelu: Heikkilä – Jetsonen 11-9

Y16: 1) Daniel Torsell SSG 470, 2) Frans Sontag RS 452.

N: 1) Marika Karisjoki TSA 362, 2) Micaela Qvarnström RS 344, 3) Anna-Kaisa Palmen SA 328, 4) Maria Keskitalo V-SA 327.

Semifinaalit: Karisjoki – Keskitalo 6-3, Palmen – Qvarnström 11-9
Pronssiottelu: Keskitalo – Qvarnström 10-8
Kultamitaliottelu: Karisjoki – Palmen 8-6

N20: 1) Maija Kuusela RAM 347, 2) Elli Räsänen KAMS 329.